BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.491,15
HABER /  GÜNCEL

Emniyette üçüncü dalga

İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında çok sayıda polisin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltıların emniyetteki ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında gerçekleştiği söyleniyor.

Abone ol

İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında çok sayıda polisin gözaltına alındığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre gözaltılar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyetteki ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında gerçekleştirildi.

Hükümet kanadı özellikle emniyet ile yargı olmak üzere bürokraside Gülen Cemaati'ne bağlı kişilerin bulunduğunu ve bunların "paralel yapı" içinde kendi çıkarları için çalıştığını söylüyor.

Gülen Cemaati ise bu iddiaları reddediyor.

Polislerin ''hükümeti yıkmaya teşebbüs'' ve ''casusluk ile resmi belgede sahtecilik'' iddialar ile suçlandığı belirtiliyor.

Türk medyasındaki haberlere göre gözaltına alınan polisler arasında Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı da yer alıyor.

Daha önceki soruşturma dalgasında gözaltına alınan 49 şüpheli polisten 38’i tahliye edilmiş, 11'i ise .

Operasyonların 17 ve 25 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten polislere yönelik olduğu söyleniyor.

Aralarında bazı bakan çocukları, işadamları ve Halk Bankası Genel Müdürü'nün de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı "rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sonrasında Emniyet'te birçok emniyet müdürü ve polisin yerleri değiştirilmişti.

Bu değişiklikler sonrası AB, Türkiye'deki gelişmeler konusunda kaygılı olduklarını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu birçok kere "paralel yapı" ile mücadele edeceklerine yönelik mesajlar verdi.