BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,68
ALTIN 2.522,41
HABER /  GÜNCEL

Emniyette 'paralel yapı' operasyonu!

Adana Emniyeti'nde başlatılan operasyonda 13 şüpheli polis için yakalama kararı ıkartıldı.

Abone ol
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen emniyetteki "paralel yapı" soruşturması kapsamında aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu 13 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
 
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca "kişisel verileri usulsüz ele geçirme", "yok edilmesi gereken verileri yok etmeme", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından, Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan emniyet personeline yönelik Adana merkezli soruşturma başlatıldı.

YAKALAMA KARARI

Bu kapsamda Emniyet Müdür Yardımcıları H.D ve E.Y, Şube Müdürü Y.Z.T, Şube Müdürü M.K, Şube Müdürü S.K, Şube Müdürü İ.S, Emniyet Amiri M.R.K, Başkomiser F.İ, Komiser Yardımcısı Y.E. ve polis memurları A.Ö, N.A, S.A. ile C.B. hakkında Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkartıldı.

GÖREV YAPTIKLARI İLLERDE OPERASYON

Mahkemenin bu kararı doğrultusunda şüpheli polislerin yakalanması için görev yaptıkları Adana merkezli Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Konya ve Şanlıurfa’da çalışma başlatıldı.

İKİ POLİS ADANA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Soruşturma kapsamında, haklarında Sulh Ceza Hakimliği'nce yakalama kararı çıkartılan 13 emniyet personelinden şube müdürü İ.S. Konya'dan, polis memuru C.B. de İstanbul'dan Adana'ya getirildi.

Adana Devlet Hastanesi'ndeki adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirilen İ.S. ve C.B, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.