BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Emniyette deprem o iki müdür gitti

İstanbul Emniyeti'nde son dakika görevden alma depremi yaşanıyor. Sultanbeyli ve Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürleri görevlerinden alındı

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Sutanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Eyüp Sabri Öksüz'ü ve Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Bakkal'ı görevden aldı.

Bakkal, Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, Eyüp Sabri Öksüz Eğitim Şube Müdürü oldu. Eğitim Şube Müdürü Atalay Bahar, Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü olarak tayin edildi. Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürü Erdem Torlak Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü yapıldı. Şile İlçe Emniyet Müdürü Ünfan Kaya merkeze çekildi.

İŞKENCE VE MARKO CİNAYETLERİ BAŞLARINI YEDİ 

Sultanbeyli'de geçtiğimiz günlerde bir karakolda işkence iddiasıyla 6 polis tutuklanmış, yapılan itiraz üzerine polisler serbest kalmıştı. Polislerin serbest kalmasında bir tanığın polislerin işkence yapmadığına yönelik ifadesinin etkili olduğu öne sürüldü.

Zeytinburnu Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki Galatasaray Liv Hospital ve Kızılyıldız basketbol maçından önce çıkan olaylarda, Sırp taraftar Marko İvkoviç, Türk taraftarlar tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaylarda polisin yeterli önlem almadığı öne sürülmüştü. Katil zanlısı ve olaya karışan kişiler Asayiş Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla tespit edilmiş ve yakalanmıştı. Sultanbeyli ve Zeytinburnu İlçe Emniyet müdürlerinin görevden alınmasında bu iki olayın etkili olduğu öne sürüldü. Emniyette, bazı müdür yardımcılarının da tayinlerinin yapıldığı bildirildi.