BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  GÜNCEL

Emniyet'te bir değişiklik daha SON DAKİKA

İstanbul'da yapılan yolsuzluk operasyonunun ardından başlayan görev yeri değişikliklerine bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

KAHRAMANMARAŞ Emniyet Müdürlüğü’nde, çeşitli şubelerde müdür ve amir olarak görev yapanların da aralarında bulunduğu 34 polisin görev yerleri değiştirildi.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü olarak görevine 1 hafta önce başlayan Ümit Yaşar Adalar'ın, 34 polisin görev yerlerini değiştirmesiyle ilgili kararı, Vali Şükrü Kocatepe tarafından onaylandı. Atananlar yeni görevlerine başladı.

Bugün yapılan görevlendirme ile Onikişubat İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aral Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Kılıçaslan ise Oniki Şubat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, Özel Güvenlik Şube Müdürü Mehmet Tatlıbadem Personel Şube Müdürlüğü’ne, Başkomiser Veli Yiğit Polisevi Şube Müdürlüğü’ne, Komiser Yardımcısı Yaşar Kanlı Hukuk İşleri ve Soruşturma Şube Müdürlüğü’ne, Koruma Şube Müdürü Cuma Kaya Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ne, Terörle Mücadale Şube Müdürü Ferhat Göktepe Eğitim Şube Müdürlüğü’ne, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mehmet Nacar Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne, Silah ve Patlayıcı Madde Şube Müdürü Miktat Ataş Hukuk İşleri ve Soruşturma Şube Müdürlüğü’ne, Personel Şube Müdürü Murat Gülver Koruma Şube Müdürlüğü’ne, Muhabere Elektronik Şube Müdürü Veli Öztürk İnşaat Emlak Şube Müdürlüğü’ne, Pasaport Şube Müdürü Sabahattin Öztırpan Tanık Koruma Büro Amirliği’ne, Evrak ve Arşiv Şube Müdürü Adnan Kılıç Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne, Özel Harekat Şube Müdürü İsmail Polat Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne, Güvenlik Şube Müdürü Murat Gözübenli Koordinasyon ve Harekat Şube Müdürlüğü’ne, Yabancılar Şube Müdürü Yücel Kayadelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, Evrak ve Arşiv Şube Müdürü Ali Yanar Pasaport Şube Müdürlüğü’ne, Koruma Şube Müdürü Muzaffer Aydın Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü’ne, Personel Şube Müdürü Ergün Şimşek Basın ve Halkla İlişikler Büro Amirliği’ne, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yavuz Doğan Personel Şube Müdürlüğü’ne, İnşaat Emlak Şube Müdürü Mehmet Hasanoğlu Koruma Şube Müdürlüğüne, Koruma Şube Müdürü Şükrü Karakan Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne, Emniyet Amiri Adem Sancar Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne, Başkomiser Veysel Polat Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne ve Emniyet Amiri Tuncer Eroktay Özel Kalem Büro Amirliği’ne atandı.

Ayrıca Yusuf Kara, Fatih Alliş ve Azim Oktar isimli polis memurlarının da görev yerleri değiştirildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ADALAR: RUTİN BİR ROTASYON

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Emniyet Müdürlüğü’nde görev yerlerini değiştirdiği polislerle ilgili açıklama yaptı. Adalar, yapılan görev değişikliğinin rutin bir rotasyon olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu rutin bir rotasyon. Zaman zaman illerde gerekli görüldüğü zamanlarda şube müdürleri arasında bir değişim olur. Yani ‘A’ şubeden alınır, ‘B’ şubeye verilir. Boş kadrolara yeni atamalar yapılır. Bir şubede fazlalık varsa ihtiyaç duyulan başka şubelere kaydırmalar yapılır. Bugün yaptığımız da buydu. Bazı şubelerimizdeki şube müdürlerimizi ihtiyaç duyulan diğer şubelere atamalarını yaptık. 34 kişilik bir isim değişikliğini yaptık. Bunların çoğu şubeler arasında geçiş şeklinde hiçbir personelimiz alıp da boş bir yere vermedik. Her atadığımız şube müdürüne mutlaka başka bir şube müdürlüğü verdik. Bazı şubelerde de gereğinden fazla personel ve amir yığılması vardı. Bazı şubelerde personelsizlikten şube müdürü 2-3 şubeye birden bakıyordu. Görevin daha verimli olabilmesi amacıyla her şubeye bir müdür, amir vermek suretiyle de hemen hemen bütün şubelerimize başlarına müdür ve yetkili amirler olmak üzere amirlerle donattık. Bu rutin bir çalışmadır."