BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Emniyetin seks kasedi raporu!

Baykal'ı koltuğundan eden görüntüler gerçek mi? Emniyet Kriminal Dairesi o kaseti mercek altına aldı.

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal’ın istifasına yol açan görüntüler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Savcısı Bülent Yücetürk’ün talebi üzerine Emniyet Kriminal Dairesi Başkanlığı’nca incelendi.

İlk önce bu rapora göre görüntülerdeki kişilerin Deniz Baykal, Nesrin Baytok ve eşi Can Baytok olduğu haberleri basına sızdı ancak Emniyet bu haberleri yalanladı.

GÖRÜNTÜDEKİLERİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talebiyle internetteki CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntüleri inceleyen Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal uzmanları, "Görüntülerdeki kişilerin kimliğinin tespiti mümkün olamamıştır" yönünde rapor verdi.

CHP lideri Deniz Baykal’ın istifasına yol açan görüntüler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Savcısı Bülent Yücetürk’ün talebi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi Başkanlığı’nca detaylı olarak incelendi.

İnternet üzerinden yayınlann görüntülerin kaydı üzerinden yapılan araştırma sonucu rapor olarak hazırlanarak Savcı Yücetürk'e gönderildi.

BAŞLANGIÇ VE SONUÇ BÖLÜMLERİ MONTAJ

Savcıya gönderilen raporda, kamera görüntülerinin başlangıç ve sonuç bölümlerinde yapıştırma kısımlar olduğunun belirlendiği ve görüntülerdeki kişilerin Deniz Baykal, Nesrin Baytok ve eşi Can Baytok olduğuna dair netlik olmadığı da ifade edilerek, "İnternet ortamından elde edien görüntüler üzerinde yapılan inceleme sonucunda kimlik tespiti yapılması mümkün olamamıştır" denildi.

Yapılan Kriminal incelemede, yaklaşık 9 dakikalık görüntünün başlangıç bölümünde birkaç yerde yapıştırma olduğu vurgulanırken, aynı yapıştırmanın görüntünün son bölümlerinde de yapıldığı ifade edildi. Raporda, görüntülerdeki üç kişinin Deniz Baykal, Nesrin Baytok ve eşi Can Baytok olduğunun "kesin olarak tespit edilemediği"nin altı çizilirken, ses kaydına ilişkin bir incelemenin "sesin silinmesi nedeniyle" yapılamadığı da kaydedildi.