BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Emniyetin namusunu kurtarmak için...

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesini hack’lediği iddiasıyla tutuklananlar arasında yer alan 22 yaşındaki Duygu Kerimoğlu, “Emniyet’in sitesini hack’leyebilseydim, 2 yıllık bilgisayar bölününü 4 yılda bitirmezdim. Hackerlık kadar bilgim yok” dedi.

Abone ol

CHP’li Ağbaba, birçok devlet kurumunun internet sitesini hack’lemeyi başaran hacker grubu RedHack’in üyesi olmakla suçlanan ve Mart ayında tutuklanan 22 yaşındaki Duygu Kerimoğlu’nu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti. CHP’li Ağbaba’nın Kerimoğlu, şunları anlattı:

FACEBOOK’TAN PAYLAŞTIM

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün hack’lendiğini Facebook’tan öğrendim. Hack’lenen belgeleri ve konuyla ilgili haberleri facebook’ta paylaştım. Bu konuda çıkan haberlere yorum yaptım. Ailem CHP’lidir, ben de CHP üyesiyim. Benim bu olayla tüm ilgim zaten Facebook’ta başkaları tarafından paylaşılmış belgeleri tekrar paylaşmak oldu. 1 Mayıs ve CHP mitingleri dışında hiçbir miting ve eyleme katılmadım. Emniyet’in sitesini hack’leyecek kadar bilgisayar kullanabiliyor olsaydım, öğrencisi olduğum 2 yıllık bilgisayar bölümünü 4 yılda bitirmezdim. Hackerlık yapacak kadar bilgisayar ve internet bilgim yok.

HÂLÂ İNANAMIYORUM

Silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçlanmama hâlâ inanamıyorum. TSK’nın, MİT’in ÖSYM’nin internet siteleri de ben içerideyken hack’lendi. Bu durum bile benim RedHack ile alakamın olmadığını ispatladı. Sırf bilgisayar öğrencisi olduğum, RedHack’ın eylemlerini Facebook’tan paylaştığım için ve Ankara Emniyeti’nin namusunu kurtarmak için tutuklandım.

HAPİSHANEDE ÇIPLAK İŞKENCE

CHP’li Ağbaba, Duygu Kerimoğlu’nun Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ve hapishane girişinde çıplak aramaya maruz kaldığını söylediğini de aktararak, “Hapishanede çıplak hale getirildikten sonra oyuk araması yapıldığını ve kendisine cebir uygulandığını bana söyledi. 6 koğuş gezdiğini ve hapishane içinde sürgün halinde yaşadığını anlattı. Hakkında halen bir iddianame bulunmuyor. Bilgisayar ve cep telefonu halen bilirkişi raporunu bekliyor. 14 kişiyle birlikte gözaltına alınmış ancak hiçbirini tanımadığını beyan ediyor” dedi. 8 Mart, 1 Mayıs gibi sol siyaset açısından önemli günlerde yaptığı yazışmaların delil olarak Kerimoğlu’nun dosyasına konulduğunu anlatan Ağbaba, “Duygu romatait artrit hastalığının olduğunu ve hapishaneye girdikten sonra ellerinde titreme başladığını anlattı. Düzgün yazabilmek için daktilo talep ettiğini ama hapishane tarafından bu talebinin reddedildiğini belirtti. Hukuka aykırı olarak hapishanede tutulduğunu düşünüyor. KPSS’ye çalışıyor. 3 kişilik hücrede 4 kişi kalıyorlar” diye konuştu.

REDHACK: BİZİM ÜYEMİZ DEĞİL

Emniyet sitelerini çökerten RedHack, tutuklanan kişilerin kendi üyeleri olmadığını açıklamıştı. “MaNYaK” takma adlı RedHack lideri, şunları söyledi: “Bize dava açıp 7 masum insanı tutuklayan savcı, zaman aşımına uğrayan Sivas davasının da özel yetkili savcısıdır. Sırf buna bakarak olayın yanlışlığını anlayabilirsiniz. Duygu Kerimoğlu’nun Suriye işgaline karşı Facebook’ta yaptığı yorumlar tutuklanmasının asıl sebebidir. Devrim Ali Avcu da bilgisayarı bile olmamasına rağmen sırf iktidara muhalif olduğu için cezaevine gönderildi. Erbay Değerli ve Uğur Cihan Okutulmuş da RedHack haberlerini paylaştıkları için cezaevindeler.”