BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

Emniyeti ayağa kaldıran tecavüz iddiası

Diyarbakır'da bir emniyet amirinin 3 küçük çocuğa tecavüz ettiği söylentisi çıktı, bu işi yapanın hapis cezası olan biri olduğu belirlendi.

Abone ol

DİYARBAKIR Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, sosyal medyada Diyarbakır'da bir emniyet amirinin küçük yaştaki 3 çocuğa tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı alındığı iddialarının yalanladı.

Paylaşım yapan kişinin kimliğinin belirlendiğini belirten Böğürcü, bu kişinin psikolojik rahatsızlığını bulunduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Diyarbakır'da biri emniyet amiri üç polisin 3, 5 ve 7 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı verildiğine ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde iddiaların yayılması üzerine polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Bir çok kişinin paylaştığı yazının kim tarafından yayıldığını tespit eden polis, bunu psikolojik rahatsızlığı bulunan ve daha önce de kamu görevlilerine iftira atma suçundan hakkında işlem yapılan M.E. olduğunu belirlendi.

TECAVÜZ İDDİASI PSİKOLOJİK BOZUKLUĞU OLAN KİŞİNİN

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, sosyal medyada paylaşılan yazının gerçek dışı olduğunu belirterek, söz konusu isimde kimsenin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmadığını söyledi. Böğürcü, paylaşımların tamamen asılsız olduğunu, paylaşımı yapan kişinin daha önce de bu tür paylaşımlar yaptığını, psikolojik rahatsızlığı bulunan bir kişi olduğunu kaydetti.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Diyarbakır Valiliği, daha önce de gündeme gelen polislerin çocuklara tecavüz ettiği iddiaları üzerine, olayla ilgili 24 Nisan 2014 tarihinde kapsamlı bir açıklama yapmıştı. Valilik, iddialar üzerine merkez Yenişehir Polis Merkez Amirliği tarafından iddiada adı geçen personel hakkında yaptığı idari işlemde kovuşturmaya yer olmadığını karar verdiğini belirterek, kamu görevlisinin de iddiada bulunan kişi hakkında iftaraya maruz kaldığı gerekçesiyle dava açtığını belirtti.

İFTİRA SUÇUNDAN HAPİS CEZASI VAR

Açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturma kapsamında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, iddiada bulunan M.E.'nin Asayiş Şube Müdürlüğü ile Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayarak, hakaret içerikli sözler sarfetmesi üzerine hakkında adli işlem başlatıldığı ve Eğil Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçundan 2 ay 15 gün, tehdit suçundan 5 ay, iftira suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve cezasının ertelendiği belirtildi.

Halen M.E. hakkında geçen nisan ayında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca suç uydurma, iftira ve hakaretten başlatılan soruşturma ise sürüyor.