BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.431,82
HABER /  GÜNCEL

Emniyete sabah 06:00'da operasyon

Eskişehir'de savcılığın talimatıyla 12 ilde eş zamanlı olarak operasyonda 28 polis gözaltına alındı.

Abone ol

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, usülsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, iftira, örgüte üye olma gibi suçlamalarla 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 28 polis gözaltına alındı, bir polis aranıyor.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir merkezli olmak üzere Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendiği, 28 emniyet mensubunun gözaltına alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, özel hayatın ve haberleşme gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçlarının usulsüz olarak suçta kullanılması' iddiasıyla ilgili Eskişehir merkezli olmak üzere aralarında Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin, Sakarya ve Ankara'nın da bulunduğu 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 2. sınıf emniyet müdürü 1 kişi, 3. sınıf emniyet müdürü 2 kişi, 4. sınıf emniyet müdürü 1 kişi, emniyet amiri 2 kişi, başkomiser 1 kişi, komiser yardımcısı 3 kişi, polis memuru 19 kişi olmak üzere 28 kişi hakkında adli işleme başlanıldı, 1 kişinin ise aranmasına devam ediliyor."

İSTİHBARATÇI POLİSLER

Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Orhan Sancak yönetimindeki operasyonda, aralarında haklarındaki soruşturma sebebiyle açıkta olan ve halen aktif görevde olan istihbaratçı polisler gözaltına alındı. Eskişehir eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Aygün, eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık, Komiser Mustafa Ünal, Komiser Nureddin Külçü, Erdoğan Balaban, Kubilay Ercan, Musa Kahraman, bir süre önce Kastamonu’ya atanan ve şu an burada izinde olan Komiser Erkan Soydan ile ismi öğrenilemeyen iki polis yapılan eşzamanlı operasyon kapsamında gözaltına alındı.

GÖZALTI İŞLEMLERİNE İTİRAZ EDECEĞİZ

Operasyonunda gözaltına alınan polislerin avukatı Turgay Balaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde halen görevde bulunan ve açığa alınan polisler hakkında bu sabah örgüt üyeliği ve örgüt kurmak, yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili bir operasyon başladığını kaydetti.

Balaban, "Gözaltı işlemlerine itiraz edeceğiz. Gerekli hukuki yardımı müvekkillerimize sağlayacağız. Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma. Eskişehir'de dinlenildiği iddia edilen 25-30 kişiye ilişkin bir dosya" ifadelerini kullandı.