BIST 8.879
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,14
HABER /  GÜNCEL

Emniyet ve Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C alarmı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı çevresinde keşif yaptıkları öne sürülen 3 şüpheli gözaltına alındı

Abone ol

Emniyet Müdürlüğü'nün araç giriş kapısı çevresinde saat 14.20 sıralarında keşif yaptığı öne sürülen ve terör örgütü DHKP-C'den poliste kaydı bulunan 46 yaşındaki Güzin T., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Güzin T.'nin yapılan üst aramasında şüpheli herhangi bir şey bulunamadı.

EMEKLİ BAŞKOMİSER ÇOCUĞU

Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan Güzin T. hakkında yapılan detaylı incelemede, terör örgütü DHKP-C'nin "yurtdışı kuryesi" olarak "Sibel" kod adını kullandığını öne sürerken, 1998 yılında DSP Şişli İlçe Binası'nda görevli polis memurunun şehit edilmesi olayında da kurye olarak adının geçtiğini tespit etti. Öte yandan, Güzin T.'nin babasının emekli başkomiser olduğu öğrenildi.

7,5 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI VAR

Güzin T. hakkında 7,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve bombalı eylem hazırlığında olduğu öne sürüldü. Emniyet'teki işlemleri tamamlanan Güzin T., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇAĞLAYAN'DAKİ ADLİYEDE KEŞİF YAPARKEN YAKALANDILAR

Bu arada, aynı saatlerde, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda, Hakim ve Savcıların giriş yaptığı kapı önünde eylem yapan Sevcan A. ve Berker C. adlı kişiler de, adliye binası çevresinde keşif yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Terör örgütü DHKP-C'den poliste kaydı bulunduğu belirtilen 2 şüphelinin daha önce de adliye çevresinde keşif yaptıkları iddia edildi. Gözaltındaki şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor.