BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  GÜNCEL

Emniyet şeridi ihlali cezası kaç para oldu 2018 EDS cezaları

EDS nedir, EDS cezaları neler oldu güncel liste ve 2018 EDS ceza paraları kaç para oldu sorularının yanıtı haberimizde. Elektronik Denetleme Sistemi olan EDS cezaları arttı. Peki buna göre emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere ne kadar para cezası verilecek? İşte EDS cezaları tam liste

Abone ol

EDS cezaları nedir, 2018 güncel EDS cezaları ve ceza miktarları listesi haberimizde. Elektronik Denetleme Sistemi olan EDS cezaları kameralarla denetlenip hatalı sürücülere postalanıyor. Peki emniyet şeridi ihlali yapan ne kadar EDS cezası ödeyecek? emniyet şeridi ihlali yapan 235 lira ceza kesiliyor. 

EDS sistemi ile bugüne kadar emniyet şeridi ve kırmızı ışık ihlalleri belgelenip cezalar postalanıyordu. Artık cep telefonu ile konuşan ve emniyet kemeri takmayanlar da EDS ile belirlenip cezaları adreslerine postalanıyor.

Trafikte kural ihlali tespitinde önemli bir yere sahip olan trafik kameraları ile kesilen cezaların kapsamı genişletildi. Birkaç gün önce devreye giren sistemle birlikte, aynı anda birden fazla ihlal yapan sürücüye, ihlal sayısı kadar ceza yazıldı. Yeni sisteme ait binlerce trafik cezasının Küçükçekmece'de bulunan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) Kontrol Merkezi'nde postalanmayı beklediği ve merkezde yoğunluk yaşandığı görüldü.

Araç sürücülerinin yanı sıra, motosiklet kullanıcılarının da benzer kural ihlali yaptıkları ve kask takmadıkları belgelenmişse evlerine cezaları postalanıyor.

EDS'DE 3 FARKLI SİSTEM: Trafik kazaları sonucunda meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önlenmesi hedefiyle tasarlanan EDS, kameralar aracılığıyla sürücülerin trafik ihlallerini tespit ediyor. EDS'lerin yanı sıra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ünün Trafik İzleme ve Plaka Tanıma Sistemi kameraları bulunuyor.

KURAL İHLALİ NASIL TESPİT EDİLİYOR: Hali hazırda İstanbul'da, 159'u kırmızı ışık, 97'si emniyet şeridi, 41'i ortalama hız, 21'i ters yön, 92'si park, 16'sı tramvay yolu, 9'u ofset tarama, 3'ü yaya geçidi, 6'sı dönüş yasağı ihlal tespiti yapan ve 11'i de mobil olmak üzere 455 kamera aracılığıyla trafikteki kural ihlalleri tespit ediliyor.

EDS PARA CEZALARI: EDS ile kural ihlali yaptığı belirlenen sürücülere çeşitli para cezaları veriliyor. Ortalama hızı aşana 235, trafik ışıklarının bulunduğu yerlerdeki ofset tarama bölgesini geçene 108, tramvay yoluna girene 108, dönüş yasağına uymayana 108 ve emniyet şeridini ihlal edenlere 235 lira ceza kesiliyor. Diğer kuralları ihlal edenlere de yine farklı oranlarda cezai işlemler uygulanıyor.