BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  MAGAZİN

Emniyet namus bekçisi mi?

Barbie Operasyonu’nda fuhuş iddiasıyla gözaltına alınan sanatçı Fulden Uras sert konuştu.

Abone ol

İstanbul’da geçen hafta düzenlenen ‘Barbie Operasyonu’nda fuhuş iddiasıyla gözaltına alınan sanatçı Fulden Uras, Bursa'da bir barda sahneye çıktı. Programdan önce basın toplantısı düzenleyen Uras, operasyonun doğu ve güneydoğuda yaşanan terör olaylarının örtbas edilmesi ve gündemin değiştirilmesi için düzenlendiğini iddia etti. Uras, “Operasyonu düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürü ‘Namuslu olan bir insanı hiçbir şekilde teşhir etmeyiz’ diye açıklama yapıyor. Benim namusumun bekçisi o mu?” dedi.


Operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Fulden Uras, Bursa’daki GVZ Bar’da sahneye çıktı. Konser öncesi, kendisine destek vermek için gelen ve operasyonda gözaltına alınan eski manken Berna Arıcı ile birlikte bir basın açıklaması yapan Fulden Uras, kendilerine komplo düzenlendiğini ileri sürdü.

Yaşadıklarının kader olmadığını vurgulayan Uras, “Benim ve arkadaşlarımın yaşadıkları kader değildir. Bizim için bir tecrübedir. Normalde insanlar yarınlarının ne olacağını düşünür ama Türkiye’de yarının ne olacağı belli değil. Benim ve arkadaşım Berna’nın, ‘fuhuş operasyonu’ adı altında gözaltına alındığımız söylenerek kamuoyu yanıltıldı. Oysa biz fuhuş esnasında yakalanmadık, evlerimizden zorla gözaltına alındık” diye konuştu.

Bu operasyonun doğu ve güneydoğuda yaşanan terör olaylarının örtbas edilmesi ve gündemin değiştirilmesi için düzenlendiğini iddia eden Uras, “Bu olayın gündeme gelmesi lazımdı. Çünkü doğu ve güneydoğuda askerler, polisler öldürülüyor. Genç kıza tecavüz edilip, yakılıyor. Gündemi değiştirmek için bizleri seçtiler. Operasyonu düzenleyen Emniyet Müdürü, ‘Namuslu olan bir insanı hiçbir şekilde teşhir etmeyiz’ diye açıklama yapıyor. Benim namusumun bekçisi o mu” dedi.

Fulden Uras ile birlikte Bursa'ya gelen Berna Arıcı, kendi isimlerinin polise verilmesi konusunda manken Ece Gürsel'i suçladı. Arıcı, “Bunlardan benim haberim yok. Benim evimin adresini Ece Gürsel vermiştir. Ece Gürsel saat 10.00 sıralarında kardeşimi arayıp, ‘sana kahvaltıya geleceğim. Adresini alabilir miyim’ dedi kardeşime. Ve adresi o şekilde alıp bana ulaşıyorlar. Ben zaten saat 12.00’de gözaltına alındım. Ece Gürsel’in kurbanı oldum. Fulden ve biz kendimizden eminiz” dedi.

Açıklamalarının ardından sahneye çıkan Fulden Uras, barı dolduran hayranlarına söylediği şarkılar ve danslarıyla eğlenceli dakikalar yaşattı.