BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91

Emniyet Müdürü'nün maksadı aşan sözleri!

Emniyet Müdürü'nün maksadı aşan sözleri!

Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamasından sonra AK Parti kanaadından farklı açıklamalar geldi.

Bu açıklamalar `terör ve kürt meselesinde parti içerisinde çeşitli görüş ayrılıklarının yaşandığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Dünkü grup toplantısında ve bir önceki günkü gerçekleşen toplantılarda da Diyarbakir Emniyet Müdürü'nün sözleri gündemdeydi.

Partinin doğu kökenli vekilleri Emniyet Müdürünü desteklerken ; Başbakan ve geniş bir grup bu açıklamalara şiddetle karşı çıktı.

Başbakan, Grup Toplantısında "terörist için ağlamadık, ağlamayacağız" derken, Grup Başkanvekili "Analar ağlamasın , emniyet müdürü vicdani ile konuştu" diyerek farklı bir yaklaşım sergiledi.

Parti ağabeyi Bülent Arınç, ise her zamanki farklı tutumunu sergileyerek "takdir ediyorum" dedi.

Daha öncede şike, balyoz davası, tutuklu vekiller gibi önemli konularda da partisiyle ve Genel Başkanıyla tezat düşen açıklamalarda bulunan sonrada özür dileyen Arınç, bu konuda da istikrarlı tutumunu sergiledi.

Görünen o ki Partililer tarafindan yapılan açıklamalar parti politikasından ziyade şahsi kanaatleriydi. Ve Basbakan'ın haberi olmadan yapılan talihsiz açıklamalardı.

Partililerden gelen farklı açıklamalar  AK Parti içerisinde demokrasinin göstergesi olsa da hassas konularda, parti politikası açısından seçmenin algısında karışıklığa neden oluyor.

Emniyet Müdürü'nün açıklamalarını sadece siyasi partilerde değil halk arasında da çeşitli ayrışmalara neden oldu. Bir kesimde memnuniyet uyandırırken diğer kesim tarafindan da şiddetle karşı çıkıldı.

AK Parti'nin ilerleyen günlerde de terör ve Kürt meselesinde nasıl bir tutum sergileyeceği ve tartışmalara neden olan Emniyet Müdürü'nün görevinde değişiklik olup olmayacagı ise merak konusu!

Bu açıklama Emniyet Müdürü'nün masum insani bir düşüncesi miydi yoksa ortalık karıştıracak bir malzemesi mi bunu ilerleyen günlerde göreceğiz...

Fakat zihniyet masum bile olsa derin acıların ve büyük kayıpların yaşandığı bugünlerde iyi bir zamanlama olmadığı aşikar!