BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  GÜNCEL

Emniyet müdürüne ters kelepçenin sırrı çözüldü

İstanbul eski Terör Şubesi Müdürü Yurt Atayün'ün neden ters kelepçe takıldığına dair bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol

Yurt Atayün'ün, KCK soruşturmasında gözaltına alınmasına karar verilen MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ters kelepçe taktırmak istediği iddia edildi.

Gözaltındaki İstanbul eski Terör Şubesi Müdürü Yurt Atayün, teslim olmasına karşın iki gündür sağlık kontrolüne ters kelepçe takılarak götürülüyor.

Atayün’ün “Tamamen siyasi...” dediği bu durumla ilgili diğer şüpheliler bir iddia ortaya attı. Haber bugün Milliyet gazetesinde yer aldı.

İddiaya göre Atayün, 7 Şubat 2012'deki MİT krizine yol açan KCK soruşturmasında, gözaltına alınmasına karar verilen Hakan Fidan için “Fidan’ı buraya ters kelepçe takıp getireceğim” dedi.

Atayün, dün sağlık kontrolünden çıkarken kötü muameleden şikâyet ederek gazetecilere “Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır” dedi.

Yurt Atayün'ün ağabeyi Anadolu Atayün, twitter'dan intikam yemini etmişti. Anadolu Atayün, attığı twittler şöyle olmuştu:

Yurt Beyi avukatıyla gönderdik, şubeye kendi girdi, prosedürleri başlattı, hastaneye rapora götürüyorlar ve Hasekiye yaklaşırken gazeteciler için eline kelepçe takıyorlar:

Ya o kelepçe benim koçuma şereftir.. Ama elbette kelepçenin nasıl takılacağı kanunda yazılı.

Kısaca o kelepçeyi takanlara suç duyurusu için dilekçeyi yazmaya başladık ve mahkum olduklarını göreceksiniz.  Bir af kanunu ile paçayı kurtaracaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar: AİHM bile olsa göreceksiniz.

Çok şükür Darbeciler, Ergenekoncular, PKK'lılar, Nusracılar, IŞİDciler, İran muhibleri, parasını peşin alanlar hepsi aynı anda bize küfrediyor!