BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,58
HABER /  GÜNCEL

Emniyet Müdürü kan verirken sedye kırıldı

Edirne'de polis haftası nedeniyle düzenlenen kan bağışı kampanyasında kan vermek isteyen Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'un uzandığı Kızılay'ın sedyesi ortadan ikiye ayrıldı.

Abone ol

EDİRNE'de Polis teşkilatının 169'uncu kuruluş yıldönümü ve polis haftası kutlamaları etkinlikler ile başladı. Etkinliklere kan vermek isteyen emniyet müdürünün talihsiz kazası damgasını vurdu.

Hafta nedeniyle Türk Kızılay Derneği Edirne Şubesi ile Emniyet Müdürlüğü ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi. Kızılay’dan gelen ekip Edirne Emniyet Müdürlüğü binasında kan bağışı standı kurdu. Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ile müdür yardımcıları, şube müdürleri ve polisler kan bağışı yaptı.

Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu her 4 ayda bir bağışta bulunduğu için Kızılay tarafından bronz madalya ile ödüllendirildiğini söyledi. Kan bağışının gönüllülük esasına dayandığını vurgulayan Baştuğ, "Bağış yapmayı teşvik ediyoruz ve öneriyoruz. Ancak kimseyi bu konuda zorlamıyoruz" dedi.

Kızılay ekibi sorumlusu Dr. Vedat Arpacı ise, "Erkeklerin 3 ayda bir, kadınların ise ise 4 ayda bir kan vermesi kendi sağlığı açısından önemlidir. Kan verdikten sonra erkeklerde kemik iliğinde 3 ayda kendini yeniliyor. Kadınlarda ise 4 ayda bir yeniliyor. Onun için sağlıklı kişileri gönüllü olarak kan vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

SEDYE ORTADAN İKİYE KIRILDI

Açıklamaların ardından Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, kan vermek üzere sedyeye uzandı. Ancak sedye orta kısmından kırıldı. Sedyenin kırıldığını fark eden Kızılay görevlileri yardım ederek emniyet müdürünü yerinden kaldırdı. Ardından da sedye yenisiyle değiştirildi. Edirne Emniyet Müdürü Baştuğ, yeni getirilen sedyeye uzanarak bir ünite kan bağışında bulundu. Kızılay yetkilileri kentte en fazla kan bağışının polis teşkilatından yapıldığını açıkladı.