BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

Emniyet Müdürü Güven'e suç duyurusu!

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in sözleriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, suç duyurusu dilekçesini savcılığa vermeden önce Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında, Türk milletinin merhamet ve sevgi dolu olduğunu söyledi.

Recep Güven'in, söz konusu konuşmasında şehit edilen öğretmenlerden, askerlerden, imamlardan, sağlık görevlilerinden, kaymakamlardan bahsetmediğini ifade eden Koncuk, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Güven'in sözlerine ilişkin tutumunu da eleştirdi.

SEN KİMİN EMNİYET MÜDÜRÜSÜN?

İnsanları dağa çıkaranlar, Türk milletinin yaşam hakkını gasp etmek isteyenler için ağlamayacaklarını vurgulayan Koncuk, ''Bu milletin Mehmetçiğine, vatandaşlarına ağlamaktan göz pınarları kurudu ey emniyet müdürü. Sen kimin emniyet müdürüsün?'' dedi.

''Sayın başbakanın 'biz teröriste ağlamayız' sözü yetmez. Teröriste ağlayan emniyet müdürüne nasıl tahammül ediyorsunuz?'' diyen Koncuk, Güven'in derhal görevden alınmasını istedi.

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz tarafından yapılan açıklamada da ''Tunceli'ye Alevi polis istendiğini'' ileri süren Koncuk, ''Bu ülkeyi kim yönetiyor? Bu sözlere nasıl tahammül ediliyor? Bu ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz, yoksa saçma sapan konuşan bürokratlar mı? Bu anlayıştaki bürokratların tespit edilip ayrılması lazım'' diye konuştu.

İNSAN DEĞİL MİYİZ?

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse de Güven'in söz konusu konuşmasında terörü ve teröristi övdüğünü, Türk milletini küçük düşürdüğünü ve hakaret ettiğini savunarak, ''Bizler şehit aileleri olarak teröriste ağlayacak mıyız? Ağlamadığımız için insan değil miyiz? Terörle mücadele eden güvenlik güçleri ağlamıyorlar, onlar insan değil mi?'' dedi.

Konuşmaların ardından, Koncuk ve beraberindekiler suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in, ''Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını aşağılama'', ''Görevi kötüye kullanma'' ve ''Hakaret'' suçlarından cezalandırılması istendi.