BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Emniyet Müdürü açıklama yaptı

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Başsavcı vekili Orhan Kapıcı birlikte açıklama yaptı. Altınok, eylemcilerin iki kişi olduğunu belirterek, henüz üzücü bir olayın yaşanmadığını açıkladı.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Başsavcı vekili Orhan Kapıcı birlikte açıklama yaptılar. Altınok, eylemcilerin iki kişi olduğunu belirterek, üzücü bir olay yaşanmadığını, hiç kimsenin burnu kanamadan eylemin bitirilmesini istediklerini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasıyla ilgili olarak basına açıklama yaptılar. 

Savcı Kiraz'ın odasına iki eylemcinin gittiğini söyleyen Emniyet Müdürü Selami Altınok, şöyle konuştu:

MÜZAKERE SÜRÜYOR

"Başsavcı vekili, emniyet personeli, il valimiz ben ankarada sayın bakanlarımız olaya müdahil olduk, hiçkimsenin canı yanmadan biran önce sona ermesi için gayretle bekledik. İnşallah umudumuz odur ki kimsenin canı yanmadan sonuçlanmış olur. Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yok. Herhangi bir arkadaşımızın bir sorunu yok. Arkadaşlarımız ve müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren istanbul barosu başkanımız ve diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor. 

BERKİN ELVAN BİZİM ÇOCUĞUMUZDUR

Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ise şunları söyledi:

"Eylemin amacı anladığımız kadarıyla  bir soruşturma, hepinizin bildiği gibi Berkin Elvan soruşturması amacıyla gündeme gelmiş. Berkin Elvan bizim çocuğumuzdur, onun ölümü hepimizi üzmüştür. Biz hukukçular olarak soruşturmayı etkin ve zamanında yapmak zorundayız. Biz bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti sarfettik ve sarfedeceğiz. Bu konuda tüm halkımızın emin olmasını istiyoruz Biz istiyoruz ki başka bir müessif hadise olmasın. İnşallah herhangi bir kaza olmadan bu eylem sonuçlanır"

Gazetecilerin, "İçerideki eylemcilerden birinin avukat olduğu söyleniyor" şeklindeki sorulara ise Orhan Kapıcı şöyle cevap verdi

"Biz içeridekilerin kim olduğunda değiliz, biz yeni bir can kaybı olmasın derdindeyiz. Bu konuda daha ayrıntılı açıklamayı sonra yapacağız. Hepinize teşekkür ederiz. Daha sonra geniş bir açıklama yapacağız"