BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.433,71
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Emlakçılar isyanda!

Türkiye'nin yazlık bölgelerindeki emlakçılar, yerli ve yabancıların mülk edinirken korsan emlakçılar tarafından dolandırılmalarının önüne geçmek için harekete geçti.

Abone ol

Muğla Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ve Emlak Müşavirleri Derneği tarafından, dünyaca ünlü turistlik ilçelerde yerli ve yabancıların mülk edinirken zor durumda kalmaması için broşür bastırıldı.

Bastırılan 10 bin broşür, başta havaalanları olmak üzere Turizm büroları, kahveler, cadde ve sokaklarda dağıtılmaya başlandı.

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, "Yabancılara mülk satışının 2003 yılında yeniden düzenlenmesinin ardından Türkiye'de mülk edinmek isteyen çok sayıda yabancı, tercihini ilçelerimizden yana kullanmaya başladı. Sahte belgelerle Tapu düzenleyen korsan Emlakçılar çok sayıda kişiyi mağdur etti. Bu kişilerin sayısı yasal olanları ikiye katladı. Bir ev satan korsan Emlakçılar, kimi zaman 10 ev satan yasal emlakçılardan daha çok kazanıyor. Kimsenin zor durumda kalmaması için yaptığımız bu çalışmanın ülke genelinde örnek alınması gerekli. Yıllarca çalışarak birikim yapan kişiler doğru bir Yatırım yapmalı" dedi.