BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Emlak ve çevre vergisinde son gün! 2014 Emlak ve Çevre vergisi borç sorgulama ve ödeme

Emlak ve çevre temizlik vergilerinin ilk taksitlerini ödeme süresi bugün bitiyor. Peki emlak ve çevre vergisi borç sorgulaması nasıl yapılır? Emlak ve çevre vergisi internetten nasıl ödenir?

Abone ol

Emlak, ilan, reklam ve iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergilerinin ilk taksitlerini ödeme süresi 2 Haziran 2014 Pazartesi günü sona erecek. Emlak ve çevre vergisi hakkında tüm merak edilenler bu haberde!

Emlak ve çevre vergisi borç sorgulama nasıl yapılır? Çevre ve emlak vergisi ödeme? Emlak ve çevre temizlik vergisi sorgulama? Çevre ve emlak vergisi sorgulama? Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılıyor? Çevre vergisi nedir? Çevre vergisi nasıl ödenir çevre vergisi internetten ödeme.

Üsküdar belediyesi emlak vergisi borç sorgulama, emlak vergisi borç sorgulama kartal, emlak vergisi borç sorgulama şişli belediyesi, emlak vergisi borç sorgulama eskişehir, emlak vergisi borç sorgulama ümraniye, emlak vergisi borç sorgulama etimesgut, emlak vergisi borç sorgulama ve ödeme, emlak vergisi borç sorgulama bahçelievler!

EMLAK VERGİSİ BORÇ SORGULAMA - TIKLA EMLAK VERGİSİ BORCUNU SORGULA

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen vergiler arasında emlak vergisi bulunuyor.

ÖDEMELER TEK SEFERDE YAPILABİLİYOR

Emlak vergisi, her sene iki eşit taksit halinde gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Ödemeler ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de yapılabiliyor. Vergi ödemeleri gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.

ÖDENMEYEN HER AY İÇİN GECİKME FAİZİ

Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması ile yapılabiliyor. 2014 yılı emlak vergisi ödemeleri için son 1 hafta bulunuyor. Bu bir hafta içinde hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin ödeme yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde ödenmeyen her ay için gecikme faizi işleniyor.

EMLAK VERGİSİ HESAPLAMA

Emlak vergisi hesaplamaları, gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. 2014 yılına ait emlak vergisi oranları şöyle sıralanıyor.

VERGİ MUAFI KOŞULU

Vergi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren; Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar, emekliler , hiçbir geliri olmayanlar, ev hanımları, şehit yakınları, dul ve yetimler , gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Muafiyet şartlarını taşıyan kimselerin, belediyeye giderek bildirimde bulunmaları gerekiyor.

EMLAK VERGİLERİ NE KADAR?

Normal yörelerde:
Binalarda- Binde 2
Meskenlerde- Binde 1
Arazilerde- Binde 1
Arsalarda- Binde 3

Büyükşehirlerde:
Binalarda - Binde 4
Meskenlerde - Binde 2
Arazilerde - Binde 2
Arsalarda - Binde 6

Emlak vergisi ne zaman ödenir?
Emlak vergisi 1. taksiti: Mart, Nisan ve Mayıs ayları
Emlak vergisi 2. taksiti: Kasım ayı

İnternetten emlak vergisi ödeme, emlak vergisi borç öğrenme, emlak vergisi sorgulama, emlak vergisi ödeme zamanı, emlak vergisi hesaplama, emlak vergisi beyannamesi, emlak vergisi borcu , emlak vergisi ödeme tarihleri 2014