BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Emlak satışında sanal gerçeklik başladı!

Film ve bilgisayar oyunu oynarken kullanılan “sanal gerçeklik gözlüğü” emlak sektörüne de girdi.

Abone ol

Sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde, gayrimenkul yatırımcıları oturdukları yerden projeyi 360 derece görebilecek. Yazılımı gerçekleştiren firmanın sahibi Erkan Sava, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Anlaştıkları firmaların önce projelerini 360 derece kamerayla çektiklerini, bu sırada konut veya iş yeriyle ilgili, metrekare, oda sayısı, yerde ve duvarda kullanılan malzemelerle ilgili sesli tanıtım yaptıklarını ifade eden Sava, çekilen görüntüleri kendi geliştirdikleri uygulamayla birleştirip sanal gerçeklik gözlüğüne aktardıklarını anlattı.

10 DAKİKALIK TUR

Uygulama sayesinde firmaların kentin 3 farklı noktadaki evlerini 10 dakikada tanıtma fırsatı bulduklarını söyleyen Sava, sadece bitmiş değil, temel aşamasındaki projelere yönelik de çalışma yürüttüklerinin altını çizen Sava, "Her proje için farklı çalışmalar yapıyoruz. Örneğin temeli atılmış ve 30 katlı bir binanın 25. katından, güney cephesinden gayrimenkul almayı düşünenler için drone (uzaktan kontrol edilen hava aracı) kullanarak 25. katın yüksekliğine çıkarak görüntü çekiyoruz. Bu sayede alıcıların kafasındaki Bu katı alırsam manzara nasıl olur? sorusunu da yanıtlamış oluyoruz." dedi.

ZAMAN, YAKIT VE İŞ GÜCÜ TASARRUFU SAĞLIYOR

Sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde emlakçıların, zaman, iş gücü ve yakıttan ciddi tasarruf sağladıklarını belirten Sava, alıcıların da daha fazla seçenek bulduklarını ifade etti.

YURT DIŞI SATIŞLARI İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

Sistemin özellikle yurtdışı satışları için büyük kolaylık olduğuna dikkat çeken Sava, mobil uygulamaya da geliştirdiklerini söyledi.