BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,45
HABER /  GÜNCEL

Eminönü'nde 'altınlı lokum' izdihamı

Bugün başlayan 'Karabük Tanıtım Günleri' için vatandaşa dağıtılan Safranbolu lokumunlarına konulan çeyrek altınlar izdihama neden oldu.

Abone ol
Feshane'de bugün başlayan 'Karabük Tanıtım Günleri'ni duyurmak amacıyla, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve Karabüklüler Vakfı yöneticileri dün vatandaşlara lokum dağıttı. 

SÜPRİZİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ AÇIKLADI

Eminönü Meydanı'nda lokum dağıtımı için kurulan stant önünde bir konuşma yapan Osman Kahveci, dağıtılan lokumlarda vatandaşları bekleyen bir sürpriz olduğunu söyledi. Karabük Günleri'ne bütün İstanbulluları davet eden Kahveci, "Karabük'ün en önemli simgelerinden birisi Safranbolu lokumumuzdur. Hem yarın başlayacak tanıtım programına vatandaşları davet etmek hem de Safranbolu'muzun da tanıtımı açısından bugün vatandaşlara lokum ikram edeceğiz. Ancak sizlere ayrıca bir sürprizimiz var. Bazı lokum kutularının içinde çeyrek altın var. Lokumu alan cebine koyup gitmesin veya hemen ağzına atmasın. Buradaki herkese bol şanslar diliyorum" dedi. 

ÇEYREK ALTIN KAZANANLAR BÜYÜK MUTLULUK YAŞADI

Osman Kahveci, sırada bekleyen vatandaşlara ilk lokumu "Herkes birer tane alsın diyerek" ikram etti. Daha sonra yerel kıyafetler giyen stant görevlilerinin çeyrek altınlı lokum dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Havaya atılan lokum kutularını kapmak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Çeyrek altınlı lokum için vatandaşlar izdihama neden oldu. Dağıtılan lokumlardan çeyrek altın çıkan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Aldığı lokumdan çeyrek altın çıkan İmran Sağdıç adlı bir vatandaş büyük mutluluk yaşadı. Lokumu kızı için aldığını söyleyen Sağdıç, altını da kızına takacağını söyledi. 

Yaklaşık 500 kilogram lokumun ikram edildiği etkinlikte 100 çeyrek altının paketlenmiş lokum kutularının içerisinde vatandaşlara hediye edildiği öğrenildi. Öte yandan Karabük Üniversitesi'nin kız öğrencilerden oluşan Mehteran Takımı da Eminönü Meydanı'nda mini bir konser verdi.