BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.432,83

Emineddin Ülkereddin Tarhanoğlu!

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça gündem ısınıyor. CHP'nin içi kaynar kazanı andırıyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça gündem ısınıyor. CHP'nin içi kaynar kazanı andırıyor!

CHP lideri henüz Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının tamamını telafuz etmeden biz neler olacağını söyledik ama kimseyi inandıramadık. "CHP'deki 'çatı'rtı seslerini  duyacaksanız" demiştik fakat görünen o ki fazlasıyla yanılmışız.

Bizimki temenni değil tahmindi elbet ve o tahmin gerçekleşti.

Çatı uçtu uçacak!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ekmeleddin İhsanoğlu" inadı parti içi muhalifleri harekete geçirdi. Onların adayı da "Emineddin Ülkereddin TarhanOğlu!"

Kendi aralarında imza toplamaya bile başlamışlar. İmza topladıkları kağıt parçası beni şüphede bırakmadı değil hani...

Elle yazılmış ama, yazıyı görmeniz gerek!

Bildiğiniz adisyon!

İnanın cafelerdeki garsonlar bile böyle adisyon tutmaz yani!

Meğer bugüne kadar verdikleri önergeler de böyleymiş. Ondan sonra da "Vay efendim Meclis bizim önergemizi neden kabul etmiyor?"

Gel gelelim Emine Ülker Tarhan meselesine...

Belki hatırlamayanlar olabilir. Tarhan, "Yargıya militan yetiştirmek lazım" diyen biri. Yani Anayasa Mahkemesi'ne militan atayacak zihniyette olduğunu yıllar önce haykırmıştı... Şimdi o atamaları yapabileceği koltuğa aday gösteriliyor.

Vallahi sizi bilmem ama ben şahsen Tarhan ve benzeri vekillerin halkın önüne çıkmasını çok önemsiyorum. En azından ne kadar beğenildikleri ortaya çıkıyor. En azından bir önceki CHP'li adaydan ne kadar fazla oy aldıklarını görüp kendilerini ona göre geliştiriyorlar!

Yazık!

Deniz Baykal zamanında iyi kötü bu partinin bir itibarı, bir omurgası vardı. Parti içindeki otoritesi tartışılmazdı.

Şimdi kim kime, dum duma!

Partiden uzaklaştırılan Enver Aysever bile, mensubu olduğu partinin liderine kişiliksiz yakıştırması yapıyor.

Ben söyleyince "yandaş" ve "koyun", Enver Aysever söyleyince "entellektüel" ve "aydın" oluyor!

CHP'lileri öyle bir hale getirdi ki adam...

Kemal Kılıçdaroğlu başa geldiğinden beri sokakta bir kişinin göğsünü gere gere, "Ben CHP'liyim" dediğine şahit olmadım. Millet utanıyor "Ben oyumu Kemal Kılıçdaroğlu'na verdim" demeye...

Bu durum sosyal medyaya bile yansıyor. AK Partililerin profil fotoğraflarına bakıyorsun Recep Tayyip Erdoğan, CHP'lilere bakıyorsun, profil fotoğrafı Atatürk!

Gösterilen adaya bakıyorsun Ekmeleddin İhsanoğlu!

MHP'de de durum farklı değil...

Ülkücüler bugün bile lider olarak Alparslan Türkeş'i görüyor.  Devlet Bahçeli yerine üç hilal fotoğrafları sayfalarını süslüyor.

Sahi MHP demişken...

Bahçeli yıllardır içeride yatan Engin Alan'ı bize kahramanlar kahramanı gibi gibi anlatmıyor muydu? "APO'yu Kenya'dan paketleyip getirdi" dedi, "Dağları PKK'ya dar etti" dedi. Neler demedi ki daha başka...

E o kahramanlar kahramanı Engin Alan çıktı mapustan. Hazır Ekmeleddin İhsanoğlu da kabul görmemişken, göstersene Çankaya adayı olarak?

Aklınız karışık ve "Bundan sonra neler olacak?" diye sormadan edemiyorsunuz değil mi?

Ben neler olacağını söyleyeyim!

CHP'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra büyük parçalanmalar olacak. Umudunu kaybedenler daha şimdiden çareler üretmeye başladı bile.

Mustafa Sarıgül yeniden kendi partisini kurmak için harekete geçiyor. Yerel seçimlerde CHP'ye destek veren cemaat de kendi partisini kurmak için harekete geçmiş. Ekmeleddin İhsanoğlu hüsranından sonra CHP ile MHP'nin mut'a nikahı da sona erecek gibi görünüyor.

Ortada tek bir seçenek kalıyor.

Partisindekileri yönetemeyenlerin, devasa bir ülkeyi yönetmeye talip olanların turşusunu kurmak!

Onu yapmak da millete kalıyor!