BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,99
HABER /  POLİTİKA

Emine Ülker Tarhan'ın donup kaldığı an!

CHP'den istifa ederek Anadolu Partisi'ni kuran Emine Ülker Tarhan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin aday konusunda hata yaptığını iddia etti.

Abone ol

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday konusunda hata yapıldığını iddia etti. Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak sert konuşan Tarhan, başkanlık sisteminin başarılı bir sistem olmadığını söyledi. Tarhan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verdiniz" sorusuna ise cevap vermedi.

Emine Elker Tarhan, Habertürk'te Veyis Ateş'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT 1 canlı yayınında, başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarını değerlendiren Tarhan, Türkiye'de sadece bir kişi için başkanlık sisteminin istendiğini söyledi. Tarhan canlı yayında şunları söyledi;

"YA ULUS DEVLET YA BAŞKANLIK SİSTEMİ"

Başkanlık sisteminin başarılı olduğu ülkelerde bir kere ulus devlet sistemi yok. Ya ulus devletten vazgeçeçek ya da başkanlık sistemini kabul edeceksiniz. İkisinden birisini tercih etmek zorundasınız. Acaba al başkanlığı ver özerkliği gibi bir pazarlık mı var ortada. Bilemiyoruz çünkü şeffaf yönetilmiyor süreç.  Bunun dışında başarılı değildir başkanlık sistemi.  Dünyadaki örnekler salt diktatörlüğü gitmiştir."

CEVAP VERMEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayım diyen Erdoğan'ın karşısına CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Ben de adayım" diyerek çıkması gerektiğini söyleyen Tarhan, CHP'nin ikdidar olmak istemediğini bunu da Kılıçdaroğlu'nun açık açık bir gazeteye verdiği demeçte dile getirdiğini anlattı. CHP'nin muhalefet boşlugunu dolduramadığını da iddia eden Tarhan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verdiniz" sorusuna ise cevap vermedi.