BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  MEDYA

Emine Ülker Tarhan'dan 'istifa'nın perde arkası

CHP’den geçen hafta istifa eden Emine Ülker Tarhan, istifa kararının sebeplerini ve karar sürecini Ayşe Arman'a anlattı.

Abone ol

INTERNETHABER.COM

CHP’den geçtiğimiz hafta istifa eden, partideki ulusal kanadın en önemli temsilcilerinden Emine Ülker Tarhan, gündeme bomba gibi düşen istifasının sebeplerini Hürriyet'ten Ayşe Arman'a aktardı.

Tarhan, CHP hakkında ”Ama benim için artık bu sayfanın kapandığını düşünüyorum, söyleyeceklerimi söyledim” dedi. Tarhan ayrıca, yeni parti kurup kurmayacağı sorularına da yanıt verdi.

İşte o röportajdan çarpıcı kısımlar:

İSTİFA KARARI ALMAK KOLAY OLDU MU?

Duygusal olarak kolay olmadı. Ama işin içine mantık ve sorumluluk girdi, o zaman kolaylaştı. Bir yanda ülkenin her geçen gün kötüye giden vahim tablosu ve Meclis’e sıkışmış bir siyaset anlayışı, diğer yanda ise çoğunun iyi niyetli olduğuna inandığım parti emekçileri…

"KURULTAY ÇAĞRISI SONRASI BANA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI"

Evet! Birileri bir yerden başlamalı diye düşündüm. Kararım da anlık değildi. Medeni bir çabayla yaptığım kurultay çağrısı sonrası, bana karşı bir linç kampanyası başlatıldı. Her türlü hakarete uğradım. Ardından kurultay toplandı. Baktım, yol haritası çizmek gibi bir niyetleri yok, tam tersine koltuk kavgası, yer kapma yarışı, öfke hezeyanları, masaya vurulan yumruklar… Hamaset diz boyu! Şaşkınlıkla izledim.

"KADIN TEMSİLİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTEDİM AMA OLMADI"

Benim tek istediğim CHP ile baskıya ve zulme karşı güçlü bir duruşu sergilemekti. Kadın temsilini güçlendirmekti ama olmadı. Çeşitli uyarılarda bulundum, bazen sessizce, bazen yüksek sesle… Ama bir sonuç alınamayacağını anladığımda da doğru bildiğimi yaptım.

screen-shot-2014-11-05-at-10.30.02-am.png 

BUNDAN SONRA SİYASET YAPACAK MI? YENİ BİR PARTİ KURACAK MI?

Bundan sonra sadece ülkede gördüğüm sorunlar üzerine yürüyeceğim. Otoriterleşen tek adam yöntemine, çakma yeni cumhuriyet anlayışına, gelir dağılımındaki adaletsizliklere, eğitimde eşitsizliğe, durma noktasına gelen ekonomiye, tıkanan sosyal güvenlik sistemine, ellerinde patlayan dış politikaya ve benzeri meselelere… Bir de Anadolu’da unutulmaya yüz tutan kardeşliğimizi yeniden nasıl hatırlatabiliriz, bunu üzerine çalışmak istiyorum.

Siyaset, ülkeyi ve halkın karar alma süreçlerini etkilemek ve yönlendirmek için yapılıyor. Ben ‘Eğer iyi yoksa, bulmayız, icat etmeliyiz. Kaybolduysa da geri getirmeliyiz’ diyorum. Bu çerçevede, temsil ettiğim kitlenin yaşamını nasıl kolaylaştırabilirim, ihmal edilmediklerini nasıl hissettirebilirim onlara. İşte buna kafa yoruyorum. Siyasi yol haritam da bununla bağlantılı olarak şekillenecek.

EMİNE ÜLKER TARHAN'I HARCADILAR MI?

Mümkün değil! Kendimle ilgili kararları ben veririm. Başkalarına verdirtmem. Birçok şeyi elimin tersiyle ittiğim de oldu.

(Fotoğraf Hürriyet'ten alınmıştır)