BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Emine Ülker Tarhan seçim yaşına hızlı girdi

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, hem iktidar partilerini hem de bir dönem mensubu olduğu muhalefeti eleştirdi.

Abone ol

Anadolu Parti Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere hızlı giriş yaptı. 

Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman'a konuşan Tarhan'ın hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Tarhan "AK Parti seçimde aynı başarıyı sağlayabilir mi?" sorusuna "Bence hayır" yanıtını verirken, Erdoğan hakkında 'yapayalnız bir adam' iddiasında bulundu.

Bir dönem kendisinin de mensubu olduğu muhalefet partilerine de 'basiretsiz' olarak nitelendiren Tarhan, "Çünkü herkes basiretsiz, politika üretmekten aciz yönetim anlayışlanna alıştı" diye konuştu.

Tarhan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

ERDOĞAN İPLERİ ELİNDE TUTMAK İSTİYOR

Kendisini Alkadraz'dan da büyük, dünyanın en büyük hapishanesine kilitleyen ve bin bir odasında kendi sesinin yankısını dinleyen yapayalnız bir adam artık o!

Partinin başına emir eri getirmesine rağmen etkisi azalacaktır. Onun için başkanlık provaları yapıp duruyor. Bu yolda partisine ihtiyacı olduğu için de ipleri elinde tutmak istiyor. Seçime kadar bu stratejiyi izleyecek. Rejimi değiştirmek için her yolu deneyecek. Tüm güç elinde olsun istiyor, çünkü yargılanmaktan korkuyor. Telaşı, bulduğu her kalabalığa hitap etmesi, kutuplaşmadan güç aldığı için bunu her fırsatta derinleştirme çabası da bundan. 7 Haziran'dan sonra, kaçak sarayında hapsolmuş halde, yargılanacağı günü beklemek zorunda kalabilir...

AK PARTİ'DEKİ FİRE

AK Parti'deki fireler, seçime yakın yine mağduriyet yaratma çalışmasının parçaları. Komisyonda 9 AKP'linin kararının toplumda yarattığı infiali azaltmak için bir çalışma yaptı AKP yönetimi. Davutoğlu'nun imaj parlatmaya ihtiyacı vardı. Sonuçta "Vay be. AKP'de de Yüce Divan yolunu açmaya çalışan vicdanlı milletvekilleri varmış!" imajı yaratıldı. Ne var ki kendilerinden çok muhalefet konuştu bu konuyu ve hâlâ konuşuyor. Allah aşkına, muhalefet AKP'nin kendi kendini parçalamasını, imha etmesini mi bekleyip duracak?