BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA

Emine Ülker Tarhan CHP'ye yüklendi

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, CHP’de Atatürk ruhu kalmadığını öne sürdü.

Abone ol

CHP'yi eleştiren Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "O ruh gitmiş, sadece adı kalmıştı. O direniş ruhu nerede biliyor musunuz arkadaşlar, bizlerin yüreğinde" dedi.

Partisinin seçim çalışmalarına memleketi Mersin'in Tarsus ilçesinden başlayan Tarhan, doğup büyüdüğü Öğretmenler Mahallesi Rasim Dokur Bulvarı'ndaki baba evini ziyaret etti. Tarhan, ellerini öptüğü babası Ali Işık ve annesi Halise Işık'tan dua etmelerini istedi.

Evin önünden halka seslenen Tarhan, memleketinin dört bir tarafını dolaştığını, bugün yeni başlangıç için baba ocağına geldiğini söyledi.

Tarhan, "Partimizi kurduğumuzda bizlere ‘yapamazsınız, yetiştiremezsiniz, seçimlere katılamazsınız' demişlerdi. Bugün hepsini mahcup ettik. Seçimlere katılacağız. Anadolu’nun, Trakya’nın her bir tarafına gideceğiz. Anadolu’nun dört bir tarafına günebakan tohumlarını serpeceğiz. Günebakan çiçeklerini ne zaman toplayacağız biliyor musunuz, haziranda" diye konuştu.

Tarhan, Türkiye’nin olağanüstü günler yaşadığını ve gelinen noktada siyasetin sıkıştığını savundu.

Cumhuriyeti koruyacaklarını ifade eden Tarhan, şöyle devam etti:

"Herkesin oturduğu bir zamanda, biz bu yolda yürümeye karar verdik. Unutmamak gerekir ki yürümeyenler, oturanlar, ayaklarına bağlanan zincirleri fark edemezler. Ben, cumhuriyeti teslim etmek istemeyen herkesin bizimle olacağına inanıyorum. Bu toprakların gençleri, kadınları, her zaman sahip çıkmış ve bir şeyler yapmıştır. Bugün biz de bu düşünceyle hareket ederek çalışıyoruz. Bugünden sonra hattı siyaset yoktur, sathı siyaset vardır. Bu satıh ise bütün Anadolu’dur, bütün Trakya’dır."

O RUH GİTMİŞ

İstifa ettiği partisi CHP'yi de eleştiren Tarhan, "CHP’de Atatürk ruhu kalmadı. O ruh gitmiş, sadece adı kalmıştı. O direniş ruhu nerede biliyor musunuz arkadaşlar, bizlerin yüreğinde. Çankaya’dan sökülüp, Beştepe'ye takılan Cumhurbaşkanlığı, ait olduğu yere yerleştirilecek. Bunu biz yapacağız" dedi.

Tarhan, konuşmasının ardından Yarenlik Alanı'ndaki ilçe esnafını ziyaret etti.

Bu arada, Tarhan, partisinin ilçe teşkilat binasını hizmete açmak üzere parti binasına yürürken bir grup, ''Cinsiyetimizi değiştiririz, partimizi değiştirmeyiz" yazılı pankart açtı.

Pankartı fark eden polisin uzaklaştırdığı protestoculara bazı partililer tepki gösterdi.