BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Emine Erdoğan'ı ağlatan Tatlıses-Perver düeti

Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses Kürtçe "megri megri" türküsünü söyledi. Emine Erdoğan 'ağlama' anlamına gelen türküyle ağladı.

Abone ol

DİYARBAKIR'da tarihi bir gün yaşanırken, herkesin gözü 37 yıl sonra Türkiye'ye dönen Şivan Perver ile onunla düet yapmayı kabul eden İbrahim Tatlıses'deydi...

AĞLAMA...

Birlikte düet yapan ikili düet yaparken Kürtçe "Megri megri" (Türkçe manası 'ağlama' olan) türküyü söylerken, Şivan Perver "Ağlama barış geliyor" diyerek Emine Erdoğan'ı ağlattı.

ERDOĞAN TEMİZ SÜTE MAYA ÇALDI

Perver Kürtçe ve Türkçe karışık yaptığı konuşmasında "Buralardan gittiğimde gençtim, yaşlanmış olarak geri döndüm. Sayın Başbakan Erdoğan temiz süte maya kattı, teşekkür ediyoruz. Artık farklılıklar yasak olmayacak" dedi.

Barış ve dostluk için her zaman hazır olduğunu söyleyen Şivan Perver, hayli heyecanlı görünüyordu.

ibrahim-tatlises-ve-şivan-perver-düet.jpgOĞLUM OLURSA ADI BARIŞ

İbrahim Tatlıses ise konuşmasına Kürtçe olarak başladı.

İbrahim Tatlıses alkış alan şu sözleri söyledi;

- Biz Şivan Perwer kardeşimle Diyarbakır'a şöhret için gelmedik, ikimizde şöhrete doyduk biz buraya barış için geldik.

- Bir oğlum olursa, ki sanırım yakında olacak, adını Barış koyacağım.

İŞTE EMİNE HANIM'I AĞLADAN 'MEGRİ MEGRİ..."




ŞİVAN PERVER'İN YAPTIĞI KONUŞMA

Kürt sanatçı Şivan Perver'in yaptığı konuşma önemliydi. 37 yıl sonra yaşlı bir adam olarak Diyarbakır'a döndüğünü söyleyen Perver, Erdoğan'a teşekkür etti.

Şivan Perver "Bugün tarihi bir gün. Benim için de tarihi bir gün. Ben buradan ayrıldığımda gençtim, şimdi yaşlı bir adam olarak döndüm. Değerli Türkiyemizin Başbakanı Sayın Erdoğan, büyük bir maya temiz süte kattı. Bugün dostluğun kardeşliğin gününü kutluyoruz bu sayede. Bunun için emek veren, yüreği çarpan, aklı çalışan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

İşte o konuşma;



ŞİVAN, TATLISES'İ GÖRÜNCE NE DEDİ?

Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses düet öncesinde Diyarbakır Valiliği'nde buluştu. Beklenen buluşmada Tatlıses'i karşısında gören Şivan Perver'in "Eski günlerine geri dönmüşsün. Seni böyle gördüğüm için çok mutlu oldum" dedi.

ERDOĞAN-BARZANİ-PERVER VE TATLISES

Diyarbakır'daki tarihi günden bu fotoğrafta kayıtlara geçti. Erdoğan, Barzani, Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses biraraya geldi.

erdoğan-ve-baydemir-elele-fotogaleri.jpg

barzani.20131116165830.jpg