BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,80
ALTIN 2.472,08
HABER /  POLİTİKA

Emine Erdoğandan domuz gribi önlemi

Emine Erdoğan, gazetecilerin "Domuz gribine karşı önlem alıyor musunuz?" sorusu üzerine ne dedi?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) "Onların Yüzü Gülsün, Üsküdar'dan Anadolu'ya 3000 Küçük Yürek Bayram Sevinciyle Dolsun" sloganıyla başlattığı kampanyanın törenine katıldı.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Emine Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Müdürü Remzi İnanlı, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı, Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşi Neval Güler, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ile çok sayıda davetli ve çocuklar katıldı. Tören, TOGEM ve gezici ana okulları projesiyle ilgili sinevizyon gösterisi sunulması ile başladı. Törende konuşan Emine Erdoğan, 3 yıl önce, 18 Kasım 2006'da TOGEM'in gezici anaokulu projesi için bir araya gelindiğini anımsatarak, o projenin birçok insan için büyük hayır kapıları araladığını söyledi. Sokak sokak, mahalle mahalle dolaşan gezici ana okullarının yeni bir imkan doğurduğunu vurgulayan Erdoğan, imkansızlıklar ve yokluk içindeki ailelerin çocukları başta olmak üzere yöresinde anaokulu bulunmayan ailelerin çocuklarının TOGEM'in örnek girişimi sayesinde okul öncesi eğitimden yararlanma imkanı bulduklarını kaydetti. Projenin, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmayı, okul ve aile iş birliğini güçlendirmeyi, aile içi iletişime katkıda bulunmayı hedeflediğini anlatan Erdoğan, gezici ana okullarının hedeflerine ulaştığını dile getirdi. Erdoğan, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "İnanın çok büyük bir hayır işlediniz. İnanın geleceğimiz için çok büyük bir yatırım yaptınız" dedi.

"EN BÜYÜK YATIRIM İNSAN YETİŞTİRMEK"

En büyük yatırımın, bir insanı yetiştirmek ve eğitmek olduğuna dikkati çeken Emine Erdoğan, gezici ana okulları çalışmalarının, faaliyetin verildiği bölgelerde hayırseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle kalıcı ana okulları inşa etmeyi hedeflediğini anımsattı. Erdoğan, "Türkiye'nin her meselesinde, kendimizi ötekinin yerine koyarak düşünmek zorundayız. Bazılarının yuvası sıcak olabilir, ama Türkiye'de ve dünyada evinde sobası olmayan, sobasında yakacak odunu olmayan yuvalar olduğunu hatırımızda tutmak zorundayız. Kimilerinin buzdolapları tıka basa dolu olabilir. Bu herkesin buzdolabının dolu, hatta herkesin evinde buzdolabı olduğu anlamına gelmiyor. Aynı şekilde kaleme, kağıda, deftere, hatta okula ulaşamayan, ulaştırılmayan çocuklar, gençler olduğunu da bilmek, görmek, bunun da gereğini yapmak zorundayız. Son dönemde bu alanda imkanların zorlanarak önemli adımlar atıldığını biliyoruz. Ancak sosyal meselelerin çözümünde kamunun tek başına yeterli olamayacağı, sivil toplum örgütlerinin, hayırseverlerin, iş adamlarının, yerel yönetimlerin de inisiyatif almasının kaçınılmaz olduğu aşikardır." dedi. Birçok ailenin kreş ve ana okulu imkanından uzak olduğunu belirten Erdoğan, TOGEM'in bu aileleri kreş ve anaokulu ile tanıştırdığını anlattı. Erdoğan, "Bir tek çocuğun, bir tek masum yavrunun bile, bir tek gününü neşe, sevinç içinde, güle oynaya geçirmesi, oyun oynamaktan yorgun düşmüş şekilde uykuya dalması, gece boyunca uykusunda gülümsemesi, inanın dünyanın en hayırlı hizmeti olacaktır" diye konuştu. Emine Erdoğan, konuşmasının ardından Hilmi Çelikoğlu İlköğretim Okuluna anaokulu yaptıran ve buraya annesi Kadriye Işıkyıldız'ın adını veren Adnan Işıkyıldız ile Çağrıbey Anadolu Lisesi ile Fatih İlköğretim Okuluna yaptırdığı anaokullarına annesi Aysel Uncu ve babası Saffet Uncu'nun adını veren Belgin Yıldırım'a plaket sundu. TOGEM'in anaokullarında eğitim gören çocuklar da Emine Erdoğan ile hayırseverlere çiçek verdi.

ÇOCUKLARA BAYRAM KIYAFETİ VERİLDİ

Törene, "Bir Şarkısın Sen" adlı programın sunucusu Erol Evgin de katıldı. Evgin ve ekibindeki 5 çocuk, Barış Manço'nun "Bugün bayram erken kalkın çocuklar" isimli şarkısını seslendirdi. Salonda bulunan çocuklar da şarkıya dağıtılan Türk bayrakları ile eşlik etti. Erol Evgin, programına katılan bir Karadenizli çocuğun çok güzel Ege türküsü, bir Doğu Anadolulu çocuğun çok güzel Akdeniz türküsü söylediğini görünce Atatürk ve arkadaşlarının kanlarıyla ve canlarıyla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yıkılmayacağına ve parçalanmayacağına olan inancının arttığını söyledi. Emine Erdoğan ve diğer katılımcılar, daha sonra, 15 çocuğa, TOGEM tarafından hazırlanan bayramlık giysileri dağıttı. Daha önce Adıyaman ve Şanlıurfa'da 500 çocuğa kıyafet ve kırtasiye yardımı yapan TOGEM, Kurban Bayramı öncesinde toplam 2500 çocuğa bayramlık giysi dağıtımını hedefliyor. Törenin sonunda, gezici anaokulları yararına düzenlenen kermesi de gezen Emine Erdoğan, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

GAZETECİLER EMİNE ERDOĞAN'A DOMUZ GRİBİNE KARŞI TEDBİRİNİ SORDU

Emine Erdoğan, törenden ayrılırken gazetecilerin "Domuz gribine karşı önlem alıyor musunuz?" sorusu üzerine "Tabii ki alıyorum. Koruyucu hekimlik çok önemli. Günümüzde koruyucu hekimliğe dikkat edersek korkmamıza gerek yok" dedi.