BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Emine Erdoğan'a Kazakistan'da Dombra şov

Emine Erdoğan, Kazakistan ziyaretinde Dombra'yı şarkının söz yazarı ve bestecisi Arslanbek Sultanbekov'dan dinledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazakistan ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, Astana’da ilk olarak Aljir Anıtı ve Müzesi’ni ziyaret etti.

Kazakistan Akademik Milli Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunan Emine Erdoğan, Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri ile yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

DOMBRA'YI BESTECİSİNDEN DİNLEDİ

Ziyareti sırasında yetkililerden müze hakkında bilgi alan Emine Erdoğan, Yunus Emre Enstitisü’nde bir araya geldiği Dombra şarkısının söz yazarı ve bestecisi Arslanbek Sultanbekov’dan şarkının orijinalini dinledi.

emine-erdogan-kazakistan-dombra.jpg
TÜRKİYE KÜTÜPHANESİ'Nİ GEZDİ

Emine Erdoğan, müzenin ardından Kazakistan Akademik Millî Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Yunus Emre Enstitüsü’nün 100 Türkiye Kütüphanesi projesi kapsamında kurduğu Türkiye Kütüphanesi katını gezen Emine Erdoğan, Türk dili, tarihi ve kültürü üzerine araştırma yapan akademisyenlerin yararlandığı kitaplar hakkında bilgi aldı. Emine Erdoğan, kütüphane içinde, yükseklisans ve doktora çalışması yapan kadın akademisyenlerin çocuklarını bırakabilecekleri kreş dolayısıyla yetkilileri tebrik etti ve “Kadınların kariyer yapmaları ve akademik birikim kazanmaları adına çok önemli bir hizmet” dedi.
 
emine-erdogan-kazakistan.jpg 
KÜTÜPHANEYE KİTAP SETİ HEDİYE ETTİ

Emine Erdoğan, kütüphaneye Türkçe yazma eserlerden oluşan bir kitap seti hediye etti. Emine Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı’nın eşi Hülya Çavuşoğlu, Tarım Bakanı’nın eşi Yasemin Eker ve Ulaştırma Bakanı’nın eşi Nesrin Bilgin eşlik etti. 

emine-erdogan-kazakistan-turk-kutuphanesi.jpg