BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  POLİTİKA

Emine Erdoğan yetimleri sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Somali'de Türk sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Somali'de Türk sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi. 
 
Cumhurbaşkanlığından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Afrika gezisi kapsamında Somali'de bulunan Emine Erdoğan, Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılış törenine katıldı. 
 
Hastanede tedavi gören hastaları ziyaret eden Emine Erdoğan, açılıştan sonra Yeryüzü Doktorlarının öncülüğünde açılan Hemşirelik Yüksekokulunda eğitim alan hemşirelere mezuniyet sertifikalarını verdi. İlk sertifikayı Emine Erdoğan'ın elinden alan hemşireler Somali-Türkiye Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapacak. 
 
Sertifika töreninde Somali'nin ilk kadın genel cerrahı da Türkiye'nin Somali'ye yaptığı sağlık yatırımlarından dolayı teşekkür etti. 
 
Emine Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un eşi Qamar Ali Omar ile bir araya geldi. Görüşmede, Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve Somali Cumhurbaşkanının kızı da bulundu.
 
Daha sonra Kızılay, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Yardımeli Derneği, Diyanet Vakfı ve TİKA temsilcileriyle görüşen Emine Erdoğan, Somali'de yatırım yapan ve yardım malzemeleri dağıtan temsilcilerden bölgedeki hizmetlerle ilgili bilgi aldı.
 
Emine Erdoğan, yedi saatlik Somali ziyareti sırasında ayrıca Qamar Ali Omar himayesindeki yetim çocuklar ve Diyanet Vakfına bağlı imam hatip lisesinde öğrenim gören yetim öğrencilerle buluştu. Erdoğan, mini gösterilerini izlediği öğrencilere hediye verdi.