BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  GÜNCEL

Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, katıldığı bir açılış töreninde objektiflere gözyaşları içinde yansıdı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ekranların yeni dizisi Huzur Sokağı'nın yaratıcısı yazar Şule Yüksel Şenler'in adının verildiği Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışına katıldı.

Açılış töreninde Şule Yüksel Şenler'in konuşmasını dinleyen Emine Erdoğan, gözyaşlarını tutamadı. 

ADINI ERDOĞAN ÖNERDİ

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) Ümraniye'de, adı Başbakan Erdoğan tarafından önerilen Şule Yüksel Şenler Kız Öğrenci Yurdu törenle hizmete sokuldu.

Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Yurdu ile birlikte vakfın, bünyesindeki 7 yurtla on binlerce kız öğrencinin eğitim hayatını güven ve huzurla sürdürmesini ve tamamlamasını sağladığını söyledi.

KOLAY YETİŞMİYORLAR

Emine Erdoğan, açılışı yapılan yurda Şule Yüksel Şenler'in adının verilmesini 'büyük bir kadirşinaslık' olarak gördüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

'Akranlarına ve kendilerinden sonra gelenlere rol modeli olan nadide şahsiyetler kolay yetişmiyor. Şule Yüksel Şenler Hanımefendi, duruşuyla, mücadelesiyle, kararlılığıyla, bizim neslimiz için dikenler ortasında açan gül gibiydi. Şule Yüksel Şenler Hanımefendi, inancı doğrultusunda bir hayat yaşamaya, bu hayat biçiminin müdafaasına ömrünü adama erdemini gösteren nadide bir şahsiyettir. Bu dirayet, bu mücadele azmi, bu samimiyet maalesef çok sık karşılaştığımız bir durum değil. İnandığı dava uğrunda çile çekmeyi, mihnet değil şeref bilen bir anlayışla çevresini aydınlatabilmek, çevresine örnek olmak gerçekten her türlü takdirin ötesinde, şerefli bir duruştur. Bu mücadele içinde zorbalıkla karşılaşsa dahi, sevgiyi, şefkati, nezaketi elden bırakmamak ise aynı şekilde saygıyı hak eden bir özelliktir. Şule Yüksel Şenler Hanımefendi işte bunların hepsini temsil eden, hepsini kişiliğinde buluşturan, hepsini kalbine sığdırabilen bir dava kadınıdır.'

1.20121019053445.jpg

DİZELERİNİ OKUDU

Şenler'e ait 'Demir parmaklıklardan kuş uçar, ben uçamam/Kilitli kapıları zorlasam da açamam/Hak uğrunda zindana girmem mukadder imiş, takdir-i ilahiden gafil gibi kaçamam' dizelerinin onun mücadelesini en güzel şekilde anlattığını dile getiren Erdoğan, 'O, hiçbir zaman takdir-i ilahiden kaçmadı. O, hiçbir zaman zindandan korkmadı. Onu zindana atanların hepsi de unutuldu gitti. Ama Şule Yüksel Şenler ismi, gönüllerde yaşıyor, eserlerinde yaşıyor, işte burada bizzat kendisinin huzurunda olduğu gibi gençlerimizin istikballerinin şekillendiği mekanlarda yaşıyor. Allah ondan razı olsun' diye konuştu.

ALLAH RAZI OLSUN!

Şule Yüksel Şenler de Başbakan Erdoğan, Emine Erdoğan ve yurdun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken, 'Allah razı olsun diyorum. Vefatımdan önce böyle bir bahtiyarlığı hediye ettikleri için son derece duyguluyum' dedi.

Huzur Sokağı romanının dizi olduğunu, tiyatro oyunu olarak sahnelendiğini dile getiren Şenler, 'Böyle şeyler ekseri insanın vefatından sonra olur. Çok bahtiyarım bu kadar hayırlı bir topluma sahip olduğumuz için. Hem de o kadar sevgi doluyum ki anlatamam size' diye konuştu.

Şenler, ağabeyinin çıkardığı Seher Vakti gazetesi için Avrupa'daki dergilerden genç kız fotoğraflarına guaj boyalarla başörtüsü ve pardösü çizdiğini, bu şekilde yayımladığını anlatırken, 'Rabbim böyle manzarayı görmeyi nasip eyle' diye dua ettiğini söyledi.

Huzur Sokağı'nın geniş kitlelere yayılmasını istediğini ifade eden Şenler, 'İslami hassasiyetler böylesine güzel bir şekilde yerine getiriliyorsa ve o sokak huzur sokağı oluyorsa, insanlar mutlu ve bahtiyarsa, bütün bir ülkede hatta dünyada, İslam özellikleriyle yaşansa her yer huzur sokağı da değil huzur vatanı, milleti, dünyası olur. İnşallah mevlam onu da görmeyi nasip eder' diye konuştu.

Bu arada, Emine Erdoğan açılış törenine, aynı zamanda TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi olan kızı Esra Albayrak ile birlikte katıldı. Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler'in konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

1.20121019053339.jpg