BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,29
HABER /  POLİTİKA

Emine Ayna'dan 6-7 Ekim övgüsü!

DBP Eş Başkanı Emine Ayna, yaklaşık 50 kişinin öldüğü 6-7 Ekim olaylarının devletin Kobani politikasını kırmada başardığını söyledi.

Abone ol

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Emine Ayna, 6-7 Ekim’deki çatışma ortamını değerlendirerek, “Bu olayda dünya halkı bir araya geldi. İnsanlar sokağa çıkıp Kobani’yi destekledi. Devletin politikası ise, Kobani’ye karşıydı. Halk 6-7 Ekim’de devletin dış politikasını kırdı. Sonuçta Kobani politikası kırıldı” dedi.

DPB Diyarbakır İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Siyaset akademisi eğitim’ programının ilk dersine katılan DBP Eş Genel Başkanı Emeni Ayna, eğitim programında tek tip insan yetiştirmeye çalışmadıklarını, böyle bir niyetlerinin olmadığını söyledi. Demokrasi, eşitlik ve özgürlük ilkelerine dayalı bir eğitim çalışması yürüttüklerini belirtti.

6-7 Ekim olaylarını ve son iç güvenlik paketini değerlendiren Emine Ayna şöyle devam etti:

KOBANİ DÜŞTÜ DÜŞECEK DENİYORDU...

“Halk bir yerde, devlet bir yerdedir. Her şeyi yapan devlettir. Hukuku insanlar değil, devletler yapar. Devlet hukuku yaparken, halka karşı devleti korumak üzere yapar. Bunu 6-7 Ekim olaylarında gördük. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kobani ile ilgili bir dış politikası vardı. Kobani, düştü düşecek deniliyordu. Halk, 6-7 Ekim’de sokaklara çıktı ve hükümete, dış politikasını benimsemediğini söyledi. Devletin Kobani’ye yaklaşımını kabul etmedi. Sokağa çıktılar, çatışmalar yaşandı ve 45 insan öldü. Bunun üzerine gelişen bir dünya halklarının birleşmesi oldu.

HALK AYAKLANMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞYORLAR

Bu olayda dünya halkı bir araya geldi. İnsanlar sokağa çıkıp, Kobani’yi destekledi. Devletin politikası ise, Kobani’ye karşıydı. Halk 6-7 Ekim’de devletin dış politikasını kırdı. Sonuçta Kobani politikası kırıldı. Halk burada bir şeyi başardı. Devletin politikasını beğenmediğini söyleyip, 45 can verdi. Bu olanlardan sonra devlet, iç güvenlik yasasını tartışıyor. Nedeni ise, kendisinin geliştirdiği politikalara karşı halkın ayaklanmasını engellemeye hedefliyor.”