BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,49
HABER /  GÜNCEL

Emin Çölaşan'ın derdine bak!

Genelkurmay Başkanlığı'nın Erbakan'a taziye mesajı yayınlaması ve cenazeye 1. Ordu Komutanı'nı göndermesi Çölaşan'ı rahatsız etti!

Abone ol

Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Genelkurmay Başkanlığı'nca yayınlanan taziye mesajının yanısıra 1. Ordu Komutanı'nın cenazeye katılmasının yankıları sürüyor.

TSK'nın  tavrı karşısında rahatsızlığını dile getiren Emin Çölaşan, bugünkü köşesinde şu satırlara yer verdi:

Necmettin Erbakan'ın cenazesi

NECMETTİN Erbakan'ın cenazesi Ankara ve İstanbul'da düzenlenen törenlerle kaldırıldı. Benim gözüm İstanbul'daki törende yer alan görkemli bir çelenge takıldı: "Türk Silahlı Kuvvetleri." Erbakan da her fani gibi bir gün ölecekti. Ama onun ölümü sonrasında Genelkurmay'ın üzüntü bildirisi yayınlayacağını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin cenaze töreninde 1. Ordu Komutanı düzeyinde temsil edileceğini, bazı general ve üst rütbeli subaylar tarafından uğurlanacağını, kırk yıl düşünsem aklıma getiremezdim.

Demek ki ben çok sarmışım! Türkiye'de benim gibi düşünen milyonlarca insanımız da çok safmış! Demek arak devir değişmiş.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu ülkede ömrünü şeriat düzeni kurmak için çalışan bir siyasetçinin ardından saygı gösterileri yapabiliyormuş.
Bir düşünün... Erbakan vefat ediyor ve hemen o gün Genelkurmay Başkanı üzüntülerini dile getiren bir mesaj yayınlıyor.
Cenaze töreninde Türk ordusunun çelengi!..

Ve aynı törende 1. Ordu Komutanı düzeyinde temsil edilen Türk Silahlı Kuvvetleri! (1. Ordu eski komutanı Çetin Doğan Paşa'nın Silivri cezaevinde kulaklan çınlasın.) Devlet töreni olsa, diyecek bir şeyim olmaz.

Demek ki devir değişmiş! Devirle birlikte Türk ordusu da değişmiş! O güvendiğimiz Türk ordusunun başındakiler, Erbakan'ın kişiliğinde şeriat düzeni isteyenlere arka çıkıyor, üzüntülerini bildirilerle dile getirip cenazeye çelenkler gönderiyor! Yoksa güvendiğimiz dağlara kar mı yağıyor?

Galiba öyle! Ya da bu yapılanlar bir siyaset gereği mi?

Sevgili okuyuculanm, ben bu olanlan anlamaktan vallahi billahi acizim. Belki ben aklımı yitirdim! .Ya da Türkiye'de bazı şeyler öylesine hızlı değişti, bazı kişi ve kurumlar da öylesine devşirildi ki, ben anlamakta aciz kalıyorum! Eğer içinizde bu olanları anlayan varsa lütfen bana mesaj atıp uyarın ki, aymazlığımın farkına varayım!

CUMHURİYET YAZARI'NDAN TAM TERSİ YORUM

Öte yandan Cumhuriyet yazarı Deniz Kavukçuoğlu, Çölaşan'ın aksine TSK'nın Erbakan'ın cenazesine çelenk göndermesini 'olumlu' buldu:

Necmettin Erbakan 27 Şubat 2011 günü hayata gözlerini yumdu. Aynı gün Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner şu mesajı yayımladı: Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlarımızdan Sayın Prof. Dr. Necmettin Erbakanın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Değerli bilim ve siyaset adamı olarak ülkemize yaptığı büyük hizmetleri daima hatırlanacaktır. Şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına merhuma Tanrıdan rahmet, kederli ailesine ve ulusumuza başsağlığı dilerim.

Bu mesaj, içeriği itibarıyla bir taziye duyurusu olmasının ötesinde bir özür beyanıdır. Aksi durumda, bir siyaset adamı olarak ülkemize yaptığı büyük hizmetlerle hatırlanacak olan bir kişinin 14 yıl önce aynı güç odağı tarafından iktidarı terke zorlanmasının nedeni bir muammaya dönüşecektir. Günümüzün Genelkurmay Başkanı yayımladığı mesajla 14 yıl önceki selefi Hüseyin Kıvrıkoğlunun başını çektiği, demokratik siyasal hayata yapılan müdahale nedeniyle merhum Necmettin Erbakan, onun yandaşları ve tüm ulustan özür dilemiştir.

Görüyoruz ki Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte yaptığı hatalar nedeniyle toplumdan özür dileyebiliyor.

Bu olumlu bir gelişmedir.

Bu gelişme Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkeye ve topluma çok büyük acılar yaşatmış 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbelerini de anımsayacağı, bu darbeler nedeniyle başta mağdurları olmak üzere toplumdan özür dileyeceği yolundaki beklentilerimizi güçlendiriyor.

Bekliyoruz.

TSK'NIN ÇELENK GÖNDERMESİNE DİĞER YAZARLAR NE DEDİ?
Okumak için ikinci sayfaya geçiniz

[PAGE]



Ahmet Kekeç (Star Gazetesi)
Askerin Erbakan sevgisi

Ben yine de, “Ordu milli görüş geleneğiyle barışıyor” yorumunu ihtiyatla karşılayalım diyorum.

Erbakan’a yönelik bu “sevecen ve bağışlayıcı ilgi”nin nedeni, Dursun Çiçek’in açıklamalarında gizli bence: Asker, Erbakan üzerinden, siyaset kurumuyla ilgili sıkıntısını dile getiriyor...



Hocanın cenazesinde TSK çelengi
Hasan Cemel (Milliyet)

Erbakan Hoca’nın cenaze törenini izliyorum.
Muazzam bir kalabalık, yüz binler uğurluyor Hoca’yı son yolculuğuna...
Cami avlusunda kırmızı beyaz çiçeklerden oluşan bir çelenk gözüme ilişiyor.
Üstünde Türk Silahlı Kuvvetleri yazıyor.
İyi güzel.
Acaba bir ‘değişim’in işareti mi?
Yoksa yine ‘politika’ mı yapıyorlar?
Bilemiyorum.