BIST 9.565
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.482,03
HABER /  MEDYA

Emin Çölaşan'dan her satırı olay FETÖ yazısı

Emin Çölaşan'ın 15 Temmuz darbe girişiminden 9 ay önce FETÖ'yü savunduğu olay yazıyı, Hüseyin Gülerce köşesine taşıdı.

Abone ol

Sözcü gazetesi ile Hüseyin Gülerce arasındaki savaş kızıştı. Sözcü, Yılmaz Özdil'in yazısını "Tetikçi değil mermi gazeteci" başlığıyla sürmanşetine çekti.

Kendisi hedef göstermekle suçladığı Sözcü'ye yanıt, Gülerce'den gecikmedi. Bugünkü yazısında önce özeleştiri yaptı, ardından Emin Çölaşan'ın inanılmaz FETÖ yazısını paylaştı.

GÜLERCE: HATALIYDIK

Yılmaz Özdil'in 17 Aralık öncesine ait yazılarından örnekler vermesine yazar, "Hatalıydık. Hatamızı hepimiz kabul ettik ve F. Gülen denen sapkının, milletimize, dinimize, seçilmiş hükümete ihanetini görünce pişmanlığımızı da ifade ederek bu yapı ile mücadele ettik/ediyoruz." diye yanıt verdi.

Sözcü'yü 17 Aralık sonrası yayınlarıyla FETÖ'nün hedeflerine hizmet etmekle eleştiren yazar, yankı uyandıracak yazısını böyle tamamlıyor:

"Ama Sözcü’yü asıl ele veren, Emin Çölaşan’ın 29 Ekim 2015’te, Cumhuriyet’in 92. yıldönümünde ve 15 Temmuz darbe girişiminden 9 ay önce, “Şimdi cemaati savunma zamanı…” başlıklı yazısındaki şu satırlardır:

ÇÖLAŞAN: CEMAATİ YOK ETMEK AMACIYLA ASLI ASTARI OLMAYAN YENİ BİR DANDİK ÖRGÜT YARATTILAR

 “Burada açıkça söylüyorum... Fethullah ekibinin, başka bir deyişle cemaatin, terörle ilgisi olduğuna hiçbir zaman inanmadım. Şimdi piyasaya adına FETÖ dedikleri en son terör örgütünü sürdüler (Fethullahçı terör örgütü). Cemaati yok etmek amacıyla, durduk yerde, aslı astarı olmayan yeni bir dandik örgüt yarattılar. Hiç kimse bu sözde terör örgütünün hangi silahlı eylemi gerçekleştirdiğini bilmiyor! Taktik çok ilginç! Hükümete karşı olanları terör örgütü ilan edeceksin!”

Sözcü FETÖ yaltakçısıdır, FETÖ’nün millete doğrulttuğu bir silahtır, dense yanlış mı olur?"