BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL

Emin Çölaşan'a minik kuş benzetmesi!

Bugünkü yazısında Hürriyet gazetesinde sansür olduğunu iddia eden Emin Çölaşan'a yanıt Veren Mehmet Yılmaz'ın yazısı oldukça sert.

Abone ol

Emin Çölaşan'ın dünkü yazısında “Bugün hiçbir Hürriyet yazarı özgürce yazamaz, iktidarı eleştiren hiçbir haber gazetenin sayfalarında yer bulamaz. Daha dünkü Hürriyet’te, köşe yazan Mehmet Yakup Yılmaz bir gün önceki yazısının sansür edildiğini anlatıyordu." cümlesi Mehmet Yılmaz'ı çok kızdırmış.

Bugün köşesinden Emin Çölaşan'a yanıt veren Yılmaz Çölaşan'a "minik kuş" diye seslendi.

"Emin Çölaşan bunca yıldır yazı yazıyor, bu işlerin nasıl yapıldığını hâlâ öğrenemediyse ne diyeyim, bilemiyorum.
Gazeteye yazılarımı e–posta aracılığıyla gönderiyorum, çünkü yönettiğim Doğan Burda dergi grubu kent merkezindeki bir başka binada faaliyet gösteriyor.
Gazeteye gönderdiğim yazı, editörler tarafından okunduktan sonra dijital ortamda sayfaya yerleştiriliyor. Ve bir yazının, bazen bir bölümü bu süreçte uçabiliyor, bir başka sanal alanın altında kalabiliyor ve bilgisayar ekranındaki zahiri görüntüde gördüğünüz şey, baskıya gönderilen dijital verinin içinde olmayabiliyor.
Değişik nedenleri var ve bunların bir türlü düzeltilemiyor oluşunun sebebi de kuşkusuz ki gazete yöneticilerinin yazıişlerinin iş yapma süreçleriyle ilgili olarak vakit harcamayı o kadar da önemsemiyor oluşudur.
Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum, benim yönettiğim gazetelerde de böyle şeyler oldu.
Bundan Emin Çölaşan’ın deyimiyle “sansür” çıkarmak tek kelimeyle abes ile iştigal etmektir.
“Uçan” bölüm bir cümlenin sonundaki üç kelimeden ibarettir! 

Yılmaz, Çölaşan'ın neden kendi gazetesiyle ilgilenmek yerine sürekli hürriyetle ilgilendiğini anlamadığını da şu sözlerle dile getirdi:

"Çölaşan’ın Hürriyet için bu kadar dertlenmesini de anlayamıyorum, başka bir gazetede yazıyor, Hürriyet ile neden hâlâ bu kadar ilgili? Kendi çalıştığı gazeteyi daha iyi bir gazete haline nasıl getireceklerini düşüneceklerine, Hürriyet yöneticilerine akıl veriyorlar. Bu iş için bu kadar önemli fikirleriniz varsa, neden kendi gazetenizde kullanıp onun Hürriyet’i geçmesini sağlamayı düşünmüyorsunuz?"

Mehmet Yılmaz'ın yazısının tamamını okumak için