BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,60
HABER /  MEDYA

Emin Çölaşan ağlamayla alay etti

Sözcü yazarları Başbakan'ın ağlamasını dillerine doladılar. Emin Çölaşan siyasi propaganda derken, Dündar Ali İsmail Korkmaz'ı hatırlattı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan'ın İhvan liderinin öldürülen kızı Esma için ağlaması Sözcü yazarlarının topyekün saldırısına maruz kaldı.

Bugün Sözcü'nün müzmin muhalifi Emin Çölaşan, Mehmet Türker ve Uğur Dündar'dan 'ağlama" üzerine hem alaycı hem eleştirel yorumlar geldi.

İşte o yazılardan bölümler;

EMİN ÇÖLAŞAN ALAY ETTİ

"Tayyip yandaş bir televizyon kanalına çıkmış, üzüntüsünden ağlamış.
(...) Bu şahıs ne kadar duyguluymuş yaaa! Ama başkaları için duygulu, kendi insanı için duygusuz. Türkiye’de bizim binlerce insanımız, askerimiz, polisimiz, sivillerimiz öldü veya öldürüldü, nice dramlar yaşandı ve yaşanıyor. Onlardan birinin arkasından ağladığını görmedik, duymadık… Bırakın ağlamayı, üzüntüsünü bile açıkladığına tanık olmadık. Gezi olaylarında polis tarafından öldürülen fidan gibi gençler için acaba üzüldü mü, sevindi mi?


BİR TEK TÜRKİYE İÇİN AĞLAMIYOR

Sözcü'nün azılı Erdoğan muhalifi yazarı Mehmet Türker ise bildik üslubu ile o gözyaşlarına yorum yapmış. Demogoji yöntemine başvuran Türker şunları yazmış;

"Tayyip Bey, “yaratılanı” ikiye ayırıyor:
Bizden olanlar-olmayanlar!..
Yaratılanları tasnife tabi tutuyor!,,
Mısır ve Suriye’de ölen “yaratılanlar” ondan yana!..
Gezi Parkı eylemlerinde ölen “yaratılanlar” ondan yana değil!..
“Yaradan’dan dolayı sevgiyi” kendi tasnifine göre gösteriyor!..
Ülkenin bölünmezliği uğruna şehit olan gencecik Mehmetçiklere bu duygusallık yok!..
Peki, PKK’nın yaktığı otobüste yanarak can veren 17 yaşındaki Serap için Tayyip Bey’in gözlerinin nemlendiğini gören var mı?!.

* * *

Suriye için ağlıyor!..
Mısır için ağlıyor!..
Gazze için ağlıyor!..
Somali için ağlıyor!..
Açe için ağlıyor!..
Bir tek Güneydoğu şehitleri için, Gezi Parkı eylemlerinde ölenler için ve asıl ağlanacak halde olan ülkesi için ağlamıyor!..

KUSURA BAKMASIN AMA BU AĞLAMA SİYASİ

Bunlar, ekranda ağlamalar falan siyasi propaganda yöntemleridir.
Canlı yayında ağlayarak seçmene göz kırpar, hem kendini acındırır, hem de “Vay be, bizim başbakan amma da duygulu adammış” dedirtirsin.
(...)
Kusura bakmasın ama astığı astık kestiği kestik bir şahıs, hiç tanımadığı Mısırlı bir kızın
arkasından sadece ve sadece siyasi nedenlerle ağlar görünüyor, hem de bunu kameraların karşısında yapıyor. Bir kez olsun bu ülkede ölenler, hapishanelerde haksız yere perişan duruma düşürülen kişiler ve onların aileleri için ağladığını görür veya duyarsam, bu yazdıklarım nedeniyle kendisinden özür dilemeyi görev bilirim.

UĞUR DÜNDAR : BAŞBAKANLAR DA AĞLAR

Sözcü'nün bir diğer ünlü ismi Uğur Dündar ise Erdoğan'ın gözyaşlarına insaflı yaklaşmış. Başbakan'ın ağlamasını samimi bulan Dündar, Ali İsmail Korkmaz'ı hatırlatmış ve şunları yazmış;

"So­nuç­ta baş­ba­kan­lar da in­san­dır, baş­ba­kan­lar da ağ­lar.
Yü­rek ya­kan in­san­lık suç­la­rı kar­şı­sın­da da­ya­na­ma­yıp göz­ya­şı dö­ke­bi­lir.
Ama dün­ya­nın ne­re­sin­de olur­sa ol­sun in­san­lık suç­la­rı­nı iş­le­yen­ler ve bu ca­ni­le­rin can­la­rı­na kıy­dık­la­rı ma­sum in­san­lar ara­sın­da ayı­rım ya­pa­maz­lar!
Ör­ne­ğin Mı­sı­r’­da dar­be­ci­le­rin kur­ba­nı olan gen­ce­cik Es­ma­’nın ka­de­ri­ne ağ­la­yan Baş­ba­ka­n’­dan, AK­P’­nin des­tek­le­di­ği El Kai­de ve El Nus­ra­cı te­rö­rist­le­rin 15-16 yaş­la­rın­da­ki ço­cuk­la­rı, göz­le­ri­ni bi­le bağ­la­ma­dan kur­şu­na diz­me­le­ri­ne, 7-8 ya­şın­da­ki Şi­i kız ço­cuk­la­rın ka­fa­la­rı­nı pa­lay­la ko­part­ma­la­rı­na da is­yan et­me­si bek­le­nir!
Bu ca­ni­le­ri de göz­yaş­la­rı ara­sın­da la­net­le­me­si is­te­nir!.."
(Yazının )



Erdoğan gözyaşlarına boğuldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ÜLKE TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan o mektup okunurken ağladı (tıkla/izle)
başbakan-recep-tayyip-erdoğan-ağladi.jpg

Erdoğan'ın gözyaşları Arapları etkiledi

Erdoğan'ın şehit Esma'ya babasının yazdığı mektuba ağlaması Arap dünyasını ayağa kaldırdı.
erdoğanin-ağlamasi-araplari-sarsti.jpg