BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.241,56
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emekliye yeni yılda zam geliyor! İşte net rakam

Ocak 2015'te tüm emekliler için zam ayı olacak. Emekliler, heyecanla Ocak zammını bekliyor.

Abone ol

Ocak'ta, SSK ve Bağ- Kur emeklileri 2014'ün ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon kadar, memur emeklileri ise yüzde 3 zam alacak. Bu zamdan SSK ve Bağ-Kur emeklileri faydalanamıyor.

Toplu sözleşmede sadece memur emeklilerinin zamları konuşuluyor. Diğer emekliler de bu toplu sözleşmede yer almayı talep ederek, emekliler arasındaki ayrımın kaldırılmasını istiyor.

NET 146 LİRA ARTIŞ

Bu talepler henüz karşılık bulmazken, memur emeklilerinin zam oranı toplu sözleşme görüşmelerinde memurlarla birlikte belirlenmişti. Bu yıl brüt 175, net ise yaklaşık 146 lira zam alan memur emeklilerinin maaşında, Ocak 2015'te de toplu sözleşme kapsamında yüzde 3 artış gerçekleşecek.

TEMMUZ'DA DA VAR

Yine toplu sözleşme hükümlerine göre; memur emeklileri, Temmuz 2015'te de yüzde 3 zam alacak, ayrıca enflasyon farkı gerçekleşirse bu da maaşlara yansıtılacak. 2015 programında memur emeklilerinin Temmuz zammıyla ilgili öngörü yer aldı. Buna göre; memur emekli aylıklarının, oluşacağı tahmin edilen yüzde 0.63'lük enflasyon farkı nedeniyle Temmuz'da yüzde 3.63 artırılması planlanıyor.

Memur emeklilerinin Ocak 2015'te alacağı zamlı maaşlardan bazıları şöyle:

NASIL HESAPLANIR?

Ocak ayında tüm memur emeklileri yüzde 3 zam alacak. Bazı memur emeklileri için zam hesaplaması yaptı. Zamlı maaşınızı siz de hesaplayabilirsiniz. Mevcut maaşınıza yüzde 3 ekleme yaparak, yeni maaşınızı öğrenebilirsiniz.