BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emekliye promosyonda son durum

Emeklilere promosyon konusunda SGK ile görüşecek olan bankalar, hazırlıklarını yapmaya başladı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Memurlar gibi emeklilere de promosyon ödenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), önümüzdeki günlerde bankalarla pazarlık masasına oturacak. Emekliler, SGK'ya 'Hakkımızı sonuna kadar koruyun' diye seslenirken; bankalar da SGK'ya sunacağı promosyon tekliflerinin son hazırlıklarını yapıyor. Bu hazırlıkların ayrıntılarına ulaşan TAKVİM, emeklilere maaşı kadar promosyon ödenmesi için çalışmalar yapıldığını öğrendi. Memur-Sen'in toplu sözleşme masasına getirdiği emekliye promosyon verilmesi talebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından da olumlu karşılanmıştı.

BAKAN ÇELİK TALİMAT VERDİ

Bakan Çelik, SGK yetkililerine "Bankalar ile görüşmeye başlayın" talimatını vermişti. Hem SGK hem de bankalar, hazırlıklarını yapmaya başladı. Bir bankanın SGK'ya sunmak için hazırladığı promosyon teklifinin içeriğinde şu maddeler var:

AVANTAJLI TEKLİFLER

Tüm emeklilere maaşı tutarında promosyon ödenecek.
Emeklilerin bankada açılan maaş hesaplarından, hesap işletim ücreti alınmayacak. Kredi kartı hesap ekstreleri için ücret talep edilmeyecek. Emeklilere, maaşları tutarında kredili mevduat hesabı açılacak. Emekliye maaşının 3 katına kadar kefilsiz, gelir belgesiz kredi verilebilecek.
Bir defada para çekme limiti emekli için bin 500 lira olacak. İnternetten yapılan EFT işlemlerinden para kesilmeyecek.

Emekliye piyasadaki faiz oranlarının yüzde 0.25 altında konut, tüketici ve araç kredileri sunulacak.

Öte yandan banka, bu imkanları emekliye sunmak için tek koşul olarak, emeklinin 2 adet otomatik ödeme talimatı vermesini istiyor.

MAAŞ FONDA DEĞERLENECEK

Bankanın teklifi, emekliye promosyonun yanı sıra bir kazanç daha sağlayacak. Şöyle ki; banka, emeklinin hesabında para bırakması durumunda, bunu talimat verilmesine gerek kalmadan likit fonlarda değerlendirecek. Emekli, bankada beklettiği paradan gelir elde edecek.