BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emekliye promosyon şoku!

Kamu çalışanlarının bankaya maaşlarının yatırılmasına karşılık ödenen yıllık promosyonların emeklilere de ödenmesi istemiyle açılan dava yargıya takıldı.

Abone ol

Kararda, SGK ile Ziraat Bankası arasında promosyon sözleşmesi bulunmadığı belirtilerek, Ziraat’in maaş ödediği her emekliye 200 TL promosyon ödemesi halinde, 988 milyon 112 bin TL ödeme yapması gerektiği vurgulanarak, bunun da bankanın yıllık kârının büyük miktarına denk geldiği ifade edildi.

BANKA KAZANÇ ELDE EDEMEZ

Kararda, bankanın emekliler için yaptığı masraflar düşünüldüğünde, maaşların yatırılmasından kazanç elde etmediği de vurgulandı.

SSK’dan emekliye ayrılan Avukat Sedat Vural, bankaların kamu çalışanlarına, maaşlarının bankaya yatırılması karşılığında promosyon adı altında verilen ücretin emeklilere de ödenmesi için dava açtı. Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, davanın idare mahkemesine açılması gerektiğini belirterek talebi reddetti.

Temyiz üzerine Yargıtay 3. Hukuk Dairesi kararı bozdu. Bunun üzerine yeniden dosyaya bakan 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, ilgili kurumlardan savunma istedi.

HERKESE BU HAK TANINAMAZ

Mahkeme, verdiği kararda, kamu çalışanlarına bankaların promosyon ödemesine yönelik Bakanlar Kurulu kararının bankadan maaş alan herkese otomatik olarak bu hakkın tanınması anlamına gelmediğini vurguladı. Kararda, SGK Başkanlığı ile Ziraat Bankası arasında promosyon ödemesi için bir sözleşme yapılması gerektiği vurgulanarak, böyle bir sözleşmenin olmadığı kaydedildi. Kararda, BDDK ve Başbakanlık genelgelerinin çalışanlarla ilgili olduğu, emeklilerle ilgili böyle bir genelge bulunmadığı da kaydedildi.

MEMURHABER.COM