BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.245,54
HABER /  GÜNCEL

Emekliye bedava yolculuk isyan ettirdi

Hükümetin 65 yaş üstü vatandaşlara bedava yolculuk hakkı tanımasına özel halk otobüs sahipleri isyan etti.

Abone ol

Hükümetin 30 Mart yerel seçimler öncesinde vadettiği 65 yaş üzeri vatandaşlara şehir içerisindeki ücretsiz ulaşım uygulamasına tepki gösteren sürücüler toplu taşım araçlarına '65 Yaş ve üstü herkes ücretini ödeyecek. Bu konu da şöför ile tartışmak kesinlikle yasaktır' şeklinde yazı astı.

Kocaeli'nde Büyükşehir Belediyesine ait kart dağıtım noktalarından 65 yaş üzeri ücretsiz ulaşım kartlarını alan vatandaşlar bindikleri özel toplu taşım araçlarında hemen hergün sürücüler ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşanıyor. Bu tartışmalara son vermek isteyen Yuvacık-İzmit arasında yolcu taşıyan Özel Halk Otobüs '65 Yaş ve üstü herkes ücretini ödeyecek. Bu konu da şoför ile tartışmak kesinlikle yasaktır. Kooperatif Yönetim Kurulu' şeklinde yazı astılar. 

NEFES ALAMIYORUZ

Vatandaşlarla hergün tartışmalar yaşadıklarını söyleyen sürücü Sezer Özkaraaslan, "Bize haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. 13 kalem bedava insan taşıdığımız gurup var. Bunların da yüzde 70-80'i 2 binin üzerinde maaş alan bir gurup. Bunlar bizim aracımıza 7 gün 24 saat bedava binmektedirler. Bunun üzerine bir de 65 yaş ve üstünün ücretsiz yapılması nefes alamaycak duruma getirdi. Eğer araca böyle biniyorlarsa devletmi, belediye mi kim verecekse versin. Biz verdiğimiz hizmetin karşılığını istiyoruz. Araçlarımıza yazılar astık. Vatandaşlar haklarını kullanmak istediklerini söylüyorlar ve zaman zaman tartışmalar yaşıyoruz" diye konuştu. 

EYLEM YAPMA HAZIRLIĞINDALAR

Eylem yapma hazırlıklarında olduklarını ve artık nefes alamayacak durumda olduklarını söyleyen toplu taşım sürücüsü Halit Koral, "Bize bir liste versinler kimden para alacaksak bilelim. Ondan para almıyoruz bundan para almıyoruz. 65 yaşındaki vatadaşımız bizim vatandaşımız tabiki taşıyalım ama bunun da karşılığını versin devlet. Biz para kazanamıyoruz. Eylem yapma hazırlığındayız. Biz kimden para alacağız. Bir yetkili çıksın ve siz şu insanlardan para alacaksınız desin. Hükümet yasayı çıkartıyor atıyor ortaya. Vatandaş haklı olarak kartını devletin verdiğini söylüyor. Ben vergimi herşeyimi vereceğim. Türkiye genelinde bir eylem olacak. Şimdi 5 Tl ile Yuvacıktan İzmit'e geldim. Nasıl ödeyeceğim ben bu mazotu. Polis, jandarma dan almayacağız. Onlar 3 bin lira maaş alacak. Gariban sanayide asgari ücretli çalışandan tam para alacağız. Bu sistemin düzelmesi gerekiyor." dedi.

Kocaeli Valiliği yaşanan tartışmalar nedeniyle dün yazılı bir açıklama yaparak, 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi toplu taşım araçlarına ücretsiz bineceğini, bunu kabul etmeyen şoför veya kooperatif yetkililerinin kendilerine bildirilmesini isteyerek, onlar hakkında yasal işlem yapılacağını duyurmuştu.