BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.500,23
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emeklinin promosyon parası hesaplandı

9 milyon emekli aldı kalemi kağıdı eline kaç lira ücret alacağını hesaplıyor. İşte emeklinin promosyon parası..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Sosyal güvenlik uzmanları emeklilerin bir yılda toplam 300 TL ile 700 TL arasında para alacağını tahmin ediyor.

Bankaların ödeyeceği maaş promosyonun yüzde 70'i emekliye ödenecek. 9 milyon emekli şimdi kendilerine ne kadar para düşeceğini merak ediyor.

CNN Türk'e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, konuyla ilgili şunları söyledi:

BÜTÜN EMEKLİLER YARARLANACAK

"Devlet memurları yaklaşık 10 yıldan beri maaşlarını bankadan alıyorlar. Yaklaşık 6 yıldan beri bankalar memurlar için en az 300 TL en fazla 700 TL promosyon ödüyordu. Şimdi aynı uygulamayı SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na uygulayacak.

SGK BANKALARLA PROTOKOL YAPACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu maaş yatırdığı bankalarla oturup bir protokol yapacak. Protokol sonunda ne kadar promosyon ödeneceğine karar verecekler. Alınacak yüzde 30'u devlete yüzde 70'i emekliye verilecek.
Genelde bir defada yılda 300 TL ile 700 TL arasında para alacaklar.. Ayda olursa yaklaşık 25 TL ile 100 TL arasında değişeceği tahmin ediliyor."

EMEKLİNİN HİÇ BİR İŞLEM YAPMASINA GEREK YOK

Emeklinin bireysel adım atmasına gerek olmadığını belirten Tezel, "Bankalarla SGK emekliler adına protokol yapacak. Protokol sonrası emeklilin hesabına para yatacak. Emeklinin herhangi bir işlem yapmasına gerek yok" dedi.