BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emeklilik yaşı değişti

Bütçe Komisyonu emekliliği düzenleyen yasa taslağını kabul etti. Emeklilik yaşları bir kez daha belirlendi.

Abone ol

Plan ve Bütçe Komisyonu, sosyal sigortalar yasa taslağındaki emeklilikle ilgili maddeyi kabul etti. Buna göre, yasa yürürlüğe girdikten sonra sigortalı olan kadınlar 58, erkekler 60 yaşında emekliliğe hak kazanacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nın, yaş ve prim gününe ilişkin emeklilik koşullarına ilişkin hükümleri kabul edildi. Buna göre, yasa yürürlüğe girdikten sonra sigortalı sayılacak olan kadınlar 58, erkekler 60 yaşını doldurmuş olmaları ve en az 9 bin günlük malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmaları şartıyla yaşlılık aylığından yararlanabilecek.


İŞSİZLER DE DÜŞÜNÜLDÜ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda CHP milletvekillerinin verdiği bir önerge ile işsizlik süresi sigorta primlerinin nasıl ödeneceği de netlik kazandı. Buna göre, sigortalıların işsizlik ödeneği aldıkları süre içindeki malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi, prime esas asgari kazanç üzerinden hesaplanarak işsizlik sigortası fonundan karşılanacak. Tasarının komisyondaki görüşmelerine ise devam ediliyor.

star