BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emeklilerin zam formülü bulundu!

Yılda 2 kez enflasyon farkı alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, taleplerini anlattı: Fark yerine zam alalım. Bunu da ancak toplu sözleşme çözer.

Abone ol

Maaşları enflasyona göre artan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, artık bu sistemin değişmesini istiyor.

Temmuz-Ağustos-Eylül enflasyonu yüzde 0.69 çıkınca Ocak zammı telaşına düşen emekliler, mevcut sistemin maaşlarında iyileştirme sağlamadığını belirterek, değiştirilmesini istiyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, taleplerini şöyle anlatıyor: Eşit zam istiyoruz. Bütün emekliler aynı zammı almalı. Memur emeklileri zamlarını toplu sözleşmeyle alıyor. Maaşları zaten bizden yüksek, aramızdaki fark açılıyor.

MEMUR ARTIŞINI BİLİYOR

* Yılda 2 kez 6 aylık enflasyon kadar fark alıyoruz. Bu şekilde maaşlarda iyileştirme yapılması mümkün değil. Özellikle düşük maaşlıların durumu düzeltilemiyor. Mevcut sisteme göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüksek zammın yolu, yüksek enflasyon oluyor.

* Ne kadar zam alacağımızı önceden öngöremiyoruz. Zam oranını, maaşımıza yansıyacağı ayda görüyoruz. Memur emeklilerinin durumu öyle mi? Bir toplu sözleşme oluyor, 2 yıl boyunca alacakları zammı öğrenebiliyorlar. Seyyanen zam yapılma imkanı da oluyor. Yüzdelik zamlarda, enflasyon farkı oluşursa onu da alıyorlar. Bu sistem bütün emekliler için geçerli olmalı.

* Aynı çatı altında birleştik, niçin ayrım yapılıyor? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı da memur emeklileriyle eşit olmalı. Aynı zam oranlarını alalım.

* Bağ-Kur emeklisiyim. Emekli olabilmek için daha uzun süre çalıştığımız gibi, emekli olunca da düşük maaş alıyoruz. Artık emekliler arasındaki farklılıklar bitmeli.