BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,71
ALTIN 2.509,76
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emeklilere promosyon müjdesi

Milyonlarca emeklinin beklediği promosyon çalışmasında sona gelindi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, açıkladı

Abone ol

İNTERNET HABER - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilere banka promosyonu verilmesi çalışmalarına ilişkin, "Takvimi büyük bir ihtimalle belli oldu, yakın bir zamanda banka müdürleriyle bir araya geliyoruz" dedi.

Çelik, Mustafa Kumlu'nun istifasının ardından Türk-İş Genel Başkanlığına seçilen Ergün Atalay ve yönetim kurulunu ziyaret ederek görevlerinde başarılan diledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, emeklilere promosyon ödenmesine ilişkin SGK'ya gerekli talimatları verdiğini söyledi.

Bankalardan promosyon teklifi

Emeklilere promosyon konusunda SGK ile görüşecek olan bankalar, hazırlıklarını yapmaya başladı. Ayrıntılar için tıklayın...

SGK Başkanının, banka genel müdürleriyle bir takvim çerçevesinde bir araya geleceğini ifade eden Çelik, bu toplantılara kendisinin de katılmayı arzu ettiğini dile getirdi.

BANKA GENEL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELECEK

Toplantılardan çıkacak neticeyi kamuoyuyla paylaşacaklarını bildiren Çelik, "Emeklilere yıllık yaklaşık 122 milyar bir ödeme yapılıyor. Ağırlıklı da kamu bankaları vasıtasıyla yapılıyor. Banka genel müdürleriyle bir araya geleceğimizi belirtmiş olalım" dedi. 

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ DAHİL OLACAK MI?

SSK ve Bağkur emeklilerin dahil olup olmayacağının sorulması üzerine ise Çelik, "Bu meselerinin tümünü masaya yatıracağız. Çıkacak olacak neticeyi paylaşacağız. Bugünden neticesiyle ilgili bir şey söylemek son derece yanlış olur. Takvimi büyük bir ihtimalle belli oldu, yakın bir zamanda banka müdürleriyle bir araya geliyoruz" ifadelerini kullandı.  

Bakan Çelik, darphanedeki grevde bir gelişme olup olmadığı yönündeki bir soruya da grevin bir hak olduğunu vurguladı.

Kendilerinin "Neden grev yapılıyor" demeyeceğine dikkati çeken Çelik, "Ama grevde de çalışanın hakkını koruma amacı esas alınmalı. Bunu sendikalarla paylaşıyoruz" dedi.

Birçok grevi taraflarla diyalog içerisinde çözdüklerini anlatan Çelik, "Amaç çalışanan hakkını korumak ise bu konuda bir sorun yaşanmaz. Hepimizin sorumlu davranması gerekiyor. Çalışanın lehine adımlar atmamız gerekiyor. Bu yaklaşım olduğu sürece bir sorun olmaz. Darphanedeki grevde ben inanıyorum bu toplantıdan sonra oturup bir kez daha görüşeceğiz, umarım bu görüşmemiz çözüme vesile olur" diye konuştu.

"DARPHANE VE THY4DEKİ GREV SIRTIMIZADA KAMBUR"

Atalay da Bakan Çelik'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, pazartesi günü Türk-İş'e bağlı 10'a yakın sendika başkanıyla Zonguldak'ta maden ocağında işçilerle bir araya geldiklerini söyledi.

İşçilerin hem selamlarını ve taleplerini getirdiğini anlatan Atalay, "Enerji Bakanımız 3-4 kere madene geldi. İmkan olsa da Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan'la Maliye Bakanımızı orada bir kez misafir etsek, ortamı görse ondan sonra zannediyorum sıkıntıları daha rahat konuşma imkanı buluruz" dedi.

Atalay, özellikle Darphane ve THY'deki grev'in "Türk-İş'in sırtında kambur olduğunu" ifade etti.

Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik taleplerini de Çelik'e ileten Atalay, Türkiye'nin dünyanın 16. büyük ekonomisi olmasına karşın sendikal örgütlenmenin yüzde 7-8'ler düzeyinde bulunduğuna dikkati  çekti. Atalay, "Bu bize yakışmıyor" ifadesini kullandı.

Toplantının ardından görüşme basına kapalı devam etti.