BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emeklilere 3 müjde zam haberi geldi

Geçtiğimiz günlerde 1 Kasım genel seçimleri için seçim beyannamesini açıklayan AK Parti'den milyonlarca emekliye 3 müjde birden geldi.

Abone ol

AK Parti Seçim Beyannamesi'nde yer alan emeklilerle ilgili bölüm, milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı. Seyyanen zammında yer aldığı beyannamede, seçimden sonra çıkacak yasa ile birlikte tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık bin 200 lira verileceği de yer alıyor.

Sayıları 8.9 milyon civarında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin tamamı bu düzenlemeden yararlanacak.

emeklilere-ne-kadar-zam-yapilacak.jpg

ZAMDAN YARARLANMAYAN KALMAYACAK

Hükümet, Temmuz ayında maaşı bin 100 liranın altında olan SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ekstra seyyanen zam vermişti. Enflasyon artışı uygulandıktan sonra, maaşı bin lira ve altında olanlara 100 lira zam yansıtılmıştı. Bin lira ile bin 100 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya tamamlanmıştı. Bu düzenleme sayesinde 5 milyon 125 bin emekli ekstra zam almış oldu. Bunların 3.3 milyonu da aylık 100, yıllık bin 200 lira gelir artışı sağladı. Şimdi çıkarılacak yeni yasa ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin tamamının geliri ayda 100, yılda bin 200 lira yükselecek. Böylece seyyanen zam düzenlemesinden yararlanmayan kalmayacak. Temmuz'da seyyanen zam verilen 5.1 milyon emekli ikinci kez ekstra artış almış olacak. Bunların 3.3 milyonunun da gelirindeki artış, ikinci kez 100 liralık zammı alacağı için yıllık 2 bin 400 liraya ulaşacak. Hükümet'in ekstra 100 lira zam düzenlemesi, SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle sınırlı kalmadı. Toplu sözleşmede memur emeklilerine de ekstra ortalama 100 lira artış verildi. Bu zam da geçtiğimiz aydan itibaren yürürlüğe girdi.

EMEKLİLERE İNTİBAK MÜJDESİ

İntibak bekleyen emeklilere de AK Parti'den güzel haber geldi. Beyannamede "Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki süreçte de düşük düzeyde maaş alan emeklilerimizin gelir seviyesini alacağımız tedbirlerle yükselteceğiz" denildiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, bu ifadenin umut verici olduğunu söyledi. Ergün, "Ayrıca, ileri yaşlarda uygun istihdam olanaklarının geliştirilmesi de topluluğumuzca olumlu karşılandı" diye konuştu.

ÇALIŞAN EMEKLİYE TAM MAAŞ

AK Parti'nin seçim beyannamesinde çalışan emeklileri ilgilendiren bir müjde daha var. Ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi, Temmuz ödeme dönemi itibariyle yüzde 15'ten yüzde 10 çekilmişti. 630 binden fazla emekli bu düzenlemeden yararlandı. Kesintinin azaltılması yoluyla bu emeklilerin aylıklarında ortalama en az 50 liralık bir artış oldu. Şimdi bu prim kesintisi tamamen kaldırılacak. AK Parti'nin beyannamesinde, "Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini tamamen kaldıracağız" denildi.

EMEKLİLERE 250 LİRA TAKSİTLE EV

Takvim'in haberine göre, AK Parti'nin beyannamesinden emeklilere ev de çıktı. Emekliler TOKİ eliyle uygun koşullarla ev sahibi yapılacak. Emeklilere 240 ay taksit şeklinde aylık 250 TL bedel mukabilinde konut sahibi olma imkanı sağlanacak. Hem emeklilerin hem dar gelirlilerin ev sahibi yapılması için ülke çapında konut hamlesi gerçekleştirilecek. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "Başbakanımız'ın müjdelediği 200 bin yeni konut ile başta emeklilerimiz olmak üzere, dar gelirli vatandaşlarımızı 250 TL taksitle yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık" dedi.

Turan konuşmasının devamında şöyle konuştu:

"2023 için hedefimizi 1 milyon konut olarak belirlemiştik; emeklilerimize dönük projelendirdiğimiz özel kontenjanlarla bu hedefi 200 bin yukarı çektik. Emeklilerin talebini karşılamak için, devletin her kademesinde, arazi üretiminde de seferberlik ilan edildi. Emekliye yüzde 25 kontenjan var. Kartını gösteren başvurabilir."