BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
HABER /  GÜNCEL

Emekli polisten cemaat bombaları: 400 bin kadro!

Gülen cemaatine dair çarpıcı iddialarda bulunan Sabri Uzun, 'Cemaatin 6,5 milyon sempatizanı, 400 bin militanı var' dedi.

Abone ol

İNTERENTHABER.COM
Kanal D ana haberde konuşan Emniyet İstihbarat Dairesi eski başkanı Sabri Uzun Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

35 yıllık meslek hayatının 29 yılını istihbaratta geçiren Uzun'un "İn Dink cinayeti, Baykal kaseti ve diğer kompolar" isimli kitabında Cemaatçi polislerin kaset tuzağını nasıl hazırladıkları, kapıyı nasıl açtıkları, hangi teknolojiyle görüntü aldıkları kitapta ayrıntılı olarak yer aldı.

MHP KASETLERİNİN ARKASINDA DA CEMAAT VAR

Gülen cemaatine dair çarpıcı iddialarda bulunan Uzun, 'Cemaatin 6,5 milyon sempatizanı, 400 bin militanı var' dedi. Uzun'a göre MHP'yi sarsan kaset komploları da cemaatin işi. Oslo görüşmelerinden 17-25 Aralık operasyonlarına kadar pek çok operasyonların arkasında cemaatin olduğunu düşünüyor.

Cemaatin kaset komploları ile güç kazandığını savunan Sabri Uzun, emniyet içindeki cemaatçi kadroların çalışma tarzını şöyle anlattı:

"KİMİ KASETE ÇEKMİŞLERSE O ŞAHSA GİDİP DERLER Kİ..."

Bunlar kimi çekmişse o şahsın kendisine bu keseti ulaştırılar. Sonra da derler ki bizim elimize sizinle ilgili böyle bir kaset geçti, hemen size getirdik, sizi seviyoruz sayıyoruz falan. Dolayısıyla bunlar hakkında bir şüphe kalmaz.

KAMERAYI NASIL KOYDULAR?

Bunlar bir yere gittiler ve kamera koydular. Süleyman B. diye geçer kitapta. Ama ev sahibi evinin lambasının yandığını görünce süratle evine geliyor. Kamerayı yerleştirenler aşağı iniyor kaçıyorlar. Sonra da ev sahibi çıkıyor yukarı bakıyor. Kaçan adamların hiçbir hırsız hali yok. 45-50 yaşlarında ellerinde takım çantası önlükleri olan insanlar. Hırsız var diye bağırıyor. Ayrıntısı var ama girmek istemiyorum. Kaçanlar yakalanıyor. Mıntıka karakoluna teslim ediyor.

Baykal'ın evine kamera yerleştiren insanlar taltif edildi biz sürgün edildik diye kendi içlerinde çelişki çıkıyor. Bunu da Kızılay'da denk geldiğim memur arkadaşımız bana ayrıntılı anlattı. Bizim başımız er ya da geç belaya girecek diye dert yandı. Baykal'a kaset ulaştıktan sonra Pensilvanya'ya telefon açmış oradan aldığı cevabı inandırıcı bulmuş.

"BAYKAL KASETİNİ ÇEKİP BİR YETKİLİYE İZLETTİLER"

Bunlar kayıt yaptıktan sonra alıp bir yetkiliye götürüp izlertiyorlar. Ben o yetkilinin Başbakan olduğunu duymadım. O yetkiliye de bir kumpas kuruluyor orada. Karşımızdaki bir örgüt bir karargah aklıyla yönetiliyor.

"6 MİLYON SEMPATİZAN 400 BİN KADRO"

Belli bir ekonomik güce ulaşınca bir suç örgütüne dönüştüler. 6 milyon civarında sempatizanları olduğunu düşünüyorum. Ama onların içinde para veren ve devlette konumlanan kesimlerin ise sayısı ise 400 bin civarında bence. Dünyada böyle bir örgüt yoktur.

HİTLER'İN BÜYÜDÜĞÜ GİBİ BÜYÜYORLAR

Cemaat örgütü krizle büyüyor. Bunların derdi kriz çıkartmak. AK Parti, kara parti, beyaz parti, anavatan partisi CHP diye bir ayrım yok. Bunlar kriz çıkartıyorlar, kriz ortamı yaratılorlar, krizde büyüyecekler. Hitler'in büyüdüğü gibi büyüyorlar.