BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.493,98
HABER /  GÜNCEL

Emekli maaşından gizli kesinti!

Emekliye zam yapıldığı ay maaşlarından da bir kesinti yapılmış. Üstelik emeklilerin hiç haberi olmadan. İşte paranızı geri alma yolu;

Abone ol

Emeklilerin haberi yok ama şubat ayında hepsinin maaşından en az 12 lira dernek aidat kesintisi alındı.

Haberi Gazete Habertürk yazarı Ali Tezel verdi.

Tezel'e göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine adam başı 60 lira zam yaptığı hasebiyle Başbakan’a çiçek veren derneğin başkanına kıyak olsun diye, 500 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisi hiç haberleri olmadan derneğe üye yapıldı ve şubat ayında her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi yapılıp gönderildi.

EMEKLİLERİN DERNEĞE ÜYE OLDUKLARINDAN HABERİ YOK

Emeklilerin hemen hiçbiri derneğe üye olduklarını bile bilmiyorlar, yılda bir kere ve zam verildiği ay aylıklarından kesinti yapıldığı için farkına da varmıyorlar.

Üstelik bu ayrıcalık sadece bu derneğe tanınıyor. Başka emekli derneklerinin üyelerinden kaynakta kesinti yapmayan SGK sadece TİED üyeleri için kaynakta kesinti yapıp, hesaplarına aktarıyor.

NE YAPMALI?

Şimdi yapmanız gereken, ısrarla SGK Bilgi Edinme Birimi’ne gerek yazıyla gerekse www.sgk.gov.tr  web sayfası üzerindeki Bilgi Edinme bölümünden, derneğe üye yapılıp yapılmadığınızı, emekli aylığınızdan kesinti yapılıp yapılmadığını, yapılmışsa kaç para olduğunu sorun.

Yasal süresi olan 15 günde cevap vermezlerse de Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu’na şikâyet edin. Burası da size yardımcı olmazsa İş Mahkemesi’nde SGK’yı eksik aylık ödediği için dava edin.