BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emekli 2018 enflasyon zammı SGK - Bağkur ne kadar olacak?

Emekli 2018 enflasyon zammı ne kadar olacak? SGK, bagkur, emekli sandığı emeklileri 2018 yılında ne kadar zam alacak? Emeklilerin merakla beklediği 2018 zamlı maaş detayları haberimizde.

Abone ol

Kasım ayı enflasyon zam oranı bir hafta sonra belli olacak. Emekliler enflasyon zam oranına göre yeni maaşlarına kavuşacak. Peki 2018 yılında hangi emeki ne kadar zam alacak? Enflasyon oranları ne diyor?

Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak artışını merakla bekliyor. 4 aylık enflasyon yüzde 3.43 çıkarken, Aralık ayında Kasım ayı enflasyon farkı açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu tarihte Kasım ayı enflasyonunu açıklayacak. Buna bağlı olarak da yapılacak zam büyük oranda şekillenecek. 3 Ocak'ta Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla da kesin rakam ortaya çıkacak.

ENFLASYON ZAMMI 2018 SGK BAĞKUR EMEKLİLERİ

Uzmanlar, Temmuz-Aralık enflasyonuna ilişkin çeşitli tahminler dile getirirken, şu ana kadar gerçekleşen enflasyon verileri ipuçlarını veriyor. TÜİK verilerine göre; Temmuz-Ekim enflasyonu yüzde 3.43 olarak gerçekleşti. Yani 4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 3.43 olarak görünüyor. Kasım ve Aralık enflasyonuna göre zam oranı azalacak ya da artacak. Kasım ayı enflasyonu bu hafta Cuma günü belli olacak. Bu veri, Ocak zammını büyük ölçüde şekillendirecek. Emekliler önlerini daha net görebilecek. Bu noktadan sonra zammın kesinleşmesi için tek adım kalacak.

​FARK BEKLENTİSİ

Toplu sözleşme kapsamında Ocak'ta yüzde 4 zam alacak olan memurlar ve memur emeklileri, fark alıp alamayacağını öğrenmek için enflasyon verilerini izliyor. Ocak'ta fark verilmesi için 2017'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ü aşması gerekiyor. Bu oran aşılırsa, memurlar ve memur emeklileri Ocak'ta yüzde 4 zamma ilaveten enflasyon farkı alabilecek..