BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
GÜNCEL

Elon Musk'tan yeni çılgın proje artık roketlerle..

Space X şirketinin kurucu Elon Musk, Mars seyahatlerine 2024 yılında başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Musk, Avustralya'nın Adelaide kentinde Uluslararası Uzay Yolculukları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Space X'in gezegenler arası seyahatleri mümkün kılacak araçların yapımına gelecek yıl başlayacağını belirterek, amaçlarının 2024 yılında insanları Mars'a göndermek olduğunu duyurdu. Bununla da yetinmeyen Musk, şehir içi trafik sıkışıklığını Boring Company ile çözmek istediğini açıkladı. Musk’ın en yeni ulaşım fikriyse açıkta kalan son halkayı tamamlıyor ve hava ulaşımına yeni bir boyut kazandırmak istiyor.

ROKETLE ŞEHİRLERARASI YOLCULUK

Güney Afrika asıllı mucit Musk, Gezegenler Arası Taşıma Sistemi (BFR) projesi olarak bilinen roket sisteminin, Dünya üzerinde şehirler arası uzun uçuşları da yarım saatin altına indireceğini ifade etti. Sistem sayesinde örneğin New York'tan Şanghay'a 40 dakikada gidilebileceğine işaret eden Musk, bazı müşterilerinin, gezegenler arası seyahatlere çıkmadan önce, 106 metre boyunda 9 metre genişliğinde BFR sisteminin birkaç kez denenmesini görmek istediğini dile getirdi. Elon Musk, BFR'nin ilk kargo versiyonlarının (insansız) 2022 yılında Mars'a gideceğini de söyledi.

BFR'nin, Mars ve Ay seyahatlerinin yanı sıra bugün fırlatma aracı Falcon 9 ve Dragon kapsülünün yaptığı gibi uydu fırlatacağı ve Uluslararası Uzay İstasyonunana (UUİ) hizmet vereceği kaydedildi.

Sitene Ekle
Etiketler