BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Elon Musk'tan yeni bir şirket daha 'Yapay zeka ve insan...'

Uzay Araştırma Teknolojileri Kuruluşu (SpaceX) ve Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, insan beyni ve yapay zekayı birleştirecek teknoloji şirketini kurdu. Neuralink isimli şirketin temel hedefi, insan beyni ve bilgisayarlar arasında doğrudan iletişim

Abone ol

Uzay Araştırma Teknolojileri Kuruluşu (SpaceX) ile Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, insan beyni ve yapay zekayı birleştirecek teknoloji şirketini kurdu. Neuralink isimli şirketinin temel hedefi, insan beyni ve bilgisayarlar arasında doğrudan iletişim kuracak bir arayüz oluşturmak.

Kaliforniya merkezli Neuralink şirketinin kuruluşunda Elon Musk'ın aktif bir rol oynadığını ve ileriki aşamalarda yöneticileri arasında yer alacağını yazan Wall Street Journal'ın haberine göre, projede ilk olarak epilepsi ve Parkinson gibi zorlu beyin bozukluklarını tedavi edebilmek için beyin içine yerleştirilecek gelişmiş implantlar üretilecek. 

AMAÇ BİLGİSAYAR İLE İNSAN BEYNİ ARASINDA VERİ TRANSFERİ

Neuralink'in geliştireceği bu teknolojinin, insanların beynine yerleştirilen elektrotlar ve yapay sinir ağları ile beynin doğrudan bilgisayara veri aktarabileceği veya bilgisayardan beyne veri transferi yapabileceği ileri sürülüyor.

​İddialara göre bu alandaki çalışmaları hızlandıran Neuralink, nörobilim alanında uzmanlaşmış birçok bilim insanını son süreçte bünyesine kattı.

ARAYÜZÜN GELİŞMESİ 4-5 YILI BULACAK

İnsan beyni ile yapay zeka konusunda geçen hafta Vanity Fair'e konuşan Musk, "Anlamlı bir kısmi beyin arayüzünün geliştirilebilmesine, ortalama 4 ila 5 yıl gibi bir süre var" ifadelerini kullandı. Musk, şubat ayındaki bir röportajda ise, "Zamanla, biyolojik zeka ile dijital zeka arasında muhtemelen daha yakın bir birleşme göreceğiz" demişti.