BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Elif Şafak'a zehir zemberek eleştiri

Bekir Hazar, “Ülkeyi şikayeti matah bir şey sanıyorlar” diyerek canlı yayında veryansın ederken, Ergün Diler de "müstemleke zihniyeti" dedi.

Abone ol

Yazar Elif Şafak’ın son günlerde Türkiye’de yaşanan kaos ortamına ilişkin The Guardian’da “Geriye dönüş yok” başlıklı bir makale yazması ve Türkiye’yi dünyaya şikayet etmesine sinirlenen gazeteci Bekir Hazar, “Ülkeyi şikayeti matah bir şey sanıyorlar” dedi ve canlı yayında veryansın etti. A Haber’de gazeteciler Ergün Diler ve Bekir Hazar yönetiminde yayınlanan “Yaz Boz”da Elif Şafak’ın eleştirilen yazısıyla ilgili bir soru üzerine  Hazar şu açıklamaları yaptı:

“TEK KELİMEYLE YAZIK VE AYIP!”

Dünyaya şikayet etme alışkanlığı var. Bunu matah bir şey zannediyorlar. Bu ülkeye hizmet ettiklerini sanıyorlar. Ben ülkemi İngiliz’e, Alman’a, Amerikalı’ya şikayet etmem, ben ülkemi överim. Ama isteyen şikayet etsin. Ben överim kardeşim, sövmem! Burada kavgamı yaparım, eleştiririm, yanlış varsa söylerim ama bir İngiliz’e, bir Alman’a, bir Amerikalıya, bir Fransız’a gitmem.

ELİF ŞAFAK NE DEMİŞTİ?

80716.jpg

Geçtiğimiz hafta İngiliz gazetesi Guardian'da bir makale kaleme alan yazar Elif Şafak "Türkiye'de iktidar savaşı kızışırken, halk kendini terk edilmiş ve ihanete uğramış hissediyor" diye yazmıştı.

TIKLA OKU>>

Sen onların medyasında, televizyonunda, ekranında bu ülkeyi bu ay yıldızlı bayrağı taşıyan ülkeni eleştiriyorsan, sövüyorsan, yerden yere vuruyorsan ben sana derim ki: Yolun açık olsun! Yazık, ayıp yahu. Bu alışkanlıklardan vazgeçin artık. Dünyada bu ülkeyi övmek lazım, sövmek değil. Siyasilerimiz de İsrail’in çıkarlarını korumak için ABD’de kurulmuş think tank kuruluşlarında Türkiye siyasetini yerden yere vuruluyorlar. Sen siyasetçisin, milletvekilisin ne işin var orada? Türkiye’yi niye şikayet ediyorsun? İsrail yanlısı lobilerde Türkiye aleyhine yüzlerce Türk rapor hazırlıyor. Çok vahim.

“BU TAM BİR MÜSTEMLEKE ZİHNİYETİ”

Ergün Diler ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu müstemleke zihniyetidir. Sözü geçen hanımefendi için bir şey söylemiyorum, söylemem de isimlerle işimiz yok. Ama bu müstemleke zihniyeti. Biz millet olarak o kadar düşük bir seviyedeyiz ki İngiliz’e bizi şikayet edince sanki sopasını alıp cezalandıracak bizi sanılıyor. Bilinçaltında bu var."